• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Şehit ve tutuklu yakınları iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı İslami yaşantılarından dolayı mağdur edilip cezaevine atılan Yusufi ailelere ve şehit ailelerine Fatih Ayvansaray Parkında açık alanda bir iftar yemeği verdi.

İftarda bir araya gelen şehit ve tutuklu aileleri, parkın içerisinde açılan sofralarda iftarlarını açtılar. İftar programına şehit ve tutuklu ailelerinin yanısıra Umut Kervanı Vakfı Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Umut Kervanı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, Molla Abdulbari Çelik ve Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Eşin katıldı.

İftar öncesi Umut Kervanı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Cemal Çınar programın amacı hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, bu tür organizasyonların şehit ve tutuklu ailelerin birbirileriyle tanışmalarına vesile olduğu belirten Çınar, bu programlarda maddi ve manevi güzel bir paylaşım ortamının oluştuğunu ifade etti.
“Asıl gayemiz Müslümanların kalplerinin birleşmesi, güçlenmesi.”

Şehit ve tutuklu ailelerle sadece iftar programlarında değil de birçok kültürel etkinliklerde de bir araya geldiklerini belirten Çınar, “Umut Kervanı Vakfı olarak şehit ve tutuklu ailelerini bir araya toplamamızın sebebi, içinde bulunduğumuz global dünyada teknolojinin çok kullanıldığı bir zaman dilimini yaşıyoruz. Dolayısıyla insanların birbirileri ile olan iletişim ve buluşmalarında sıkıntılar çıkıyor. Bu gibi vesilelerle aileleri bir araya getiriyoruz. Asıl gayemiz Müslümanların kalplerinin birleşmesi, güçlenmesi. Sevgilerini paylaşmaları ve birbirileriyle tanışıp gönül rızalarını kazanmak için buraya topladık.” dedi.

Vakıf olarak bunu her yıl yapmaya çalışacaklarını ifade eden Çınar, “Şehit düşen tüm İslami camiadakilerin ailelerini davet ediyoruz. Ulaşım şartlarından dolayı hepsini bir araya getirme imkânı olmuyor. Gelebilen kardeşlerimiz gelebiliyorlar. Senede bir kere iftara davet ediyoruz. Normal günlerde ise pikniklere gidiyoruz. Aynı ortamlarda farklı bazı kültürel çalışmalar da yapıyoruz.  Bu organizasyonlardan kardeşler ve çocukların birbirleriyle tanışması, ailelerin birbirleriyle dertleşmesi, sıkıntı ve dertlerini birbirlerine anlatmaları olsun. Bu şekilde maddi ve manevi güzel bir paylaşım ortamı oluyor.” şeklinde konuştu.

Umut Kervanı Vakfının düzenlemiş olduğu iftar programına katılan Molla Abdulbari Çelik Hoca ise bu tür organizasyonlar sayesinde Müslümanların bir araya geldiğini belirtti. Çelik, “Müslümanlar geliyor, toplanıyor, tanışıyoruz. Çok güzel bir organizasyon. Aylarca görüşmediğimiz, göremediğimiz kardeşlerimizi burada görüyoruz. Çok memnunuz. Bu organizasyonu yapan Umut Kervanı Vakfına teşekkür ediyoruz.” dedi.
10 yıldır babasını çok az gördüğünü belirten Mehmet Salih Kuzu ise tek isteğinin bu özlemin bir an bitmesi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Ailemle geldim buraya. Babam Diyarbakır`da cezaevinde, babamı 10 yıldır çok az görebiliyorum. Diyarbakır`da olduğu için bazı abiler yol paramızı verdiği için gidebiliyorum. Burada yapılan organizasyon güzel. Geçen sene de gelmiştim. Burada herkes toplanıyor. İnşallah bu zulüm sona erer.”

“Allah inşallah en kısa zamanda amcamla bizleri kavuştursun
Amcası cezaevinde bulunan tutuklu ailelerinden Ahmet Yasin Ezer ise yıllardır cezaevinde bulunan amcasını çok özlediğini ve en kısa zamanda kavuşmak istediğini belirterek özlemini şu şekilde ifade etti: “Ailemle buraya geldim. Amcam Yusufi medresede Diyarbakır`da. İnşallah Allah onu en kısa zamanda bize kavuşturur. Suçsuz yere cezaevinde, Kur`an-ı Kerim dersi verdiği, Allah yolunda olduğu için cezaevine girdi.  İnşallah en kısa zamanda yanımıza gelir. Bu programı yapanlardan Allah razı olsun. Devamını bekliyoruz inşallah.” (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir