• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
BİRAZ İYİLİK & GÜZELLEŞEN DÜNYALAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Erkan Yavuz- Ahmet Karakaş- DOĞRUHABER

Kurulduğu günden bugüne yaptığı yardımlarla adından hayırla söz ettiren Yetim Der, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Binlerce yetim ve ihtiyaç sahibine ulaşarak yardımlar yapan Yetim Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim Der)Başkanı Fikri Karavil,yardım faaliyetleri hakkında gazetemize konuştu. 

RAMAZAN`DA 70 İLE 100 TL ARASINAKDİ AYLIKLARI YATIRDIK
Yaptıkları yardımlarla ilgili bilgi veren Karavil, “Biz Ramazan ayına girmeden bir hafta önce bakmakla yükümlü olduğumuz yetim ailelerin tamamının gıda paketini ve et ihtiyaçlarını karşıladık. Yereldeki yetim ailelerin dışında Suriyelilerle ilgili daha geniş kapsamlı bir çalışma yaptık.

Bu çalışmada ihtiyaç sahibi mağdur olan muhacir ailelerin tespitini yaptık. Bu tespitler sonucunda Ramazana girmeden önce Suriyeli muhacir ailelere de yardımları ulaştırmaya gayret ettik.

Ramazan öncesi dışında bir de Ramazan içerisinde yapacağımız programları belirledik. Bu programlar çerçevesinde de 70 ile 100 TL arası yetim ailelerin nakdi aylıklarını yatırdık. Bu zaten rutin olarak yapmış olduğumuz bir faaliyettir. Onun dışında bu ay içerisinde Ramazanın sonlarına doğru tekrardan bütün bu muhacir ve bölgedeki yetim ailelere bayrama hazırlık şeklinde yardım yapacağız inşallah. Şuan onun çalışmalarını sürdürüyoruz.” dedi.

200`E YAKIN İHTİYAÇ SAHİBİ EVLENDİRİLDİ
Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara bayram öncesindegiyim yardımında bulunacaklarını aktaran Karavil, “Yardımlarımızı Türkiye genelinde yapıyoruz. Özellikle yetimler yardımda öncelikli hedefimizdir.Yine evlilik programlarımız var. 

‘Huzura Adım` çerçevesinde projelerimiz var. Bu yıl yine inşallah Ramazan ayında evlenecek olan adaylara yardım ettik. Genel manadaki çalışmalarımız ramazan ayında biraz daha yoğunlaşıyor. Bu ayda muhtaç ailelere ulaşmak için yoğun bir gayretimiz ve çabamız var.

Bu güne kadar 200`e yakın kardeşlerimizi evlendirdik. Onlara destek olduk. 2 Temmuz Pazar günü yine düğünümüz var, Allah`ın izniyle. 22 veya 25 çiftimizi o gün evlendirmiş olacağız. 

Bu evlendirdiklerimiz de tabi ki yetim ve ihtiyaç sahibi gençlerimizdir” şeklinde konuştu.

“Ramazan`da daha cömert olalım”
Sadece Ramazan ayında değil yılın tüm ayları-günleri yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini aktaran Karavil, “Malum yılın 12 ayı boyunca bu insanların ihtiyaçları var.

Bu ihtiyaçların bir şekilde karşılanması lazım, ama Ramazan ayı özellikle yardımlar için daha cömert davranacağımız bir zaman dilimi olmalıdır. Bütün Müslüman ve duyarlı insanlardan elbette ki yetimlere, mağdurlara ve muhtaçlara ellerini uzatmalarını ve onları sahipsiz bırakmamalarını bekliyoruz.

Sürekli bu insanların ihtiyaçlarının olduğunu göz önünde bulundurmak lazım.Biraz iyilik yaparak, güzelleşen dünyaların o haline şahitlik etmek varken, geri durmamak gerek diye düşünüyoruz. Yetimlerimize sahip çıkalım, onların dünyalarını-ahiretlerini hep beraber imar edelim” ifadelerini kullandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir