• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Hava harekatında 7 PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK, Önemli yurtiçi olaylara ilişkin yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde devam eden operasyonda tespit edilen bir mağarada, bir video kamera, bir M-16 piyade tüfeği dipçiği ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi

Hakkâri/Yüksekova’da devam eden operasyonda, bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği aktarılan açıklamada, Van'ın Erciş ilçesine ise icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı aramasında, bir menfezde 300 kilo amonyum nitrat ve 4 mutfak tüpü ile hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava haraketlarına ilişkin ise şöyle denildi:

"Irak kuzeyi Sinath-Haftanin Bölgesinde, hudut hattındaki üs bölgelerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirilmiştir. Irak kuzeyi Kandil Bölgesinde tespit edilen, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzi, mağara ve sığınaklar, 31 Mayıs 2017’de düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiş, saldırı esnasında silah mevziinde bulunan beş terörist etkisiz hale getirilmiştir. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir