• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
"Dünyaya bizi başka fotoğraflarla göstermeye çalışanlara söyleyeceklerimiz var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi. İçişleri Bakanlığı görevine atandıktan sonra sık sık bölge illerine yaptığı ziyaretlerle dikkat çeken Bakan Soylu, en sık ziyaret ettiği şehirlerarasında bulunan Mardin`e bu kez iftar ve sahur yapmak üzere geldi.

Bakan Soylu`yu havalimanında Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı ve il protokolü karşıladı.

Bakan Boylu ve beraberindekiler, Mardin 1. Caddesi'nde bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Soylu, sohbet ettiği esnaf ve vatandaşlarla fotoğraf çekerek, çocuklara oyuncak dağıttı.

Tarihi Kırklar Kilisesi ziyaretinde Soylu'yu Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Başpapaz Gabriel Akyüz ile Süryani cemaati karşıladı.

Kilisede taziyesi yapılan 14 yaşındaki Nahir Bektaş'ın taziyesine katılan Soylu, çocuğun ailesine başsağlığı diledi.

Taziyenin ardından kiliseyi gezen Soylu, Metropolit Özmen ve Başpapaz Akyüz'den kilise hakkında bilgi aldı. Kiliseden ayrılan Soylu, daha sonra Kasım Tuğmaner Camii'ne geçerek burada ikindi namazı kıldı.

"Mardin, dünyaya ve insanlığa mesajdır"

Esnaf ziyareti esnasında gazeteciler açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Mardin`in açık hava müzesi olduğunu söyledi.

Soylu, "Burası medeniyet birikimi ve aslında burası dünyaya ve insanlığa mesajdır Mardin. Gelirken parklarda insanların ne kadar da yoğunluklu oturduklarını ve bu mübarek günü hep birlikte hangi anlayışa sahip olursa olsun birlikte geçirdiklerini gördük. Havalar güzel. İnsanların da bu günün maneviyatına uygun birbiriyle muhabbetleri güzel.  Şu da önemli ki; bizim dünyaya anlatacak çok birikimimiz var. Fakat dünyaya bizi başka fotoğraflarla göstermeye çalışanlara söyleyeceklerimiz de var. Bizi öyle göstermek isteyenlere de söyleyeceklerimiz var. O söyleyeceklerimizin hepsi buralarda var zaten. Yani o kadar güzel var ki; bu bizim bu konudaki kararlılığımızın sonucudur. Soruyorum esnaflarımıza, ne arzu ediyorsunuz ne istiyorsunuz diye herkesin ortak bir değerlendirmesi var; biz Mardin`e daha fazla ziyaretçi istiyoruz diyorlar. Bununda olabilme şartları var. Bu şartları temin edebilmek için büyük bir gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

"Daha işin çok başındayız"

Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mardin; birçok medeniyete beşiklik yapmış, ev sahipliği yapmış, büyük bir kültür mirasının sahibi ve bir açık hava müzesidir. Her adımı bir ders, her taşının yontulması bir ders. Bir taraftan kilisesi, bir taraftan camisi, bir taraftan o sanat eserlerinin ortaya koymuş olduğu anlayış, bir taraftan sokak yapılanması mahalle yapılanmasının nasıl olduğunu bütün dünyaya gösterebilecek dayanışmanın, kardeşliğin, beraberliğin ve tarihte bunu yapabilmenin huzuru içerisindeki bir şehirdir burası. Bu ülkemizin birçok şehrinde bu hasletler var. Bizim bu ülkeyi yönetenler olarak temel görevimiz bu hasletleri milletimizle huzurlu bir şekilde buluşturabilmektir. İnşallah çok daha iyi olacak, daha işin çok başındayız." dedi.

Bakan Soylu, esnaf ziyaretinin ardından Mardin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek toplu iftar programına katılacak. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir