• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Aylardır kapalı ve boş dükkâna kaçak cezası kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Cudi Mahallesi 3510'uncu sokak`ta ikamet eden Mehmet Ekinci, yaklaşık 5 aydır kapalı ve boş olan dükkanına kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla para cezası kesildiğini belirtti. Haksız yere para cezasının kesildiğini savunan Ekinci, aylardır kapalı olan dükkânına elektrik kullanılıp kullanılmadığına bakılmadan kaçak elektrik cezası kesilmesinden dolayı DEDAŞ`ı mahkemeye vereceğini söyledi.

Dükkânında kaçak elektrik olduğu iddiasıyla kendisine bin 242 TL haksız yere ceza kesildiğini söyleyen Ekinci, aylardır kapalı olan ve sadece iki lambası olan boş dükkân için kaçak cezası kesilmesine anlam veremediğini belirtti.

Dükkânda kaçak elektrik kullanmadığını ve haksız yere kesilen cezanın iptal edilmesini isteyen Ekinci, aksi halde DEDAŞ`ı mahkemeye vereceğini dile getirdi.

İnşaatlarda işçi olarak çalışan Ekinci, DEDAŞ`ın kendisini mağdur ettiğini aktararak, şunları söyledi: “5 aydır dükkânım kapalıdır. Dükkânımın anahtarını da evde dolaba koymuşum. Bu dükkânı bir ambar olarak kullanıyoruz. 5 aydır bu dükkân kapalı ve kilitlidir. Bunu komşularıma da sorabilirler. Elektrik kullandığıma dair bana faturalar kesilmiş. Daha sonra bana bir zarf geldi ve kaçak kullandığıma dair ceza kesildiği yazıyordu. Dükkânımda sadece iki lamba var ve neden kaçak kullanayım? Ayrıca 5 aydır dükkânı açmamışım. Daha önce geldiklerinde dükkân için 5 lira fatura kesiyorlardı.”

“Yanlışlık yapıldığını söylememe rağmen beni dinlemediler”

İtiraz etmesine rağmen kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini vurgulayan Ekinci, “Daha sonra dükkânı hiç kullanmadığım için artık faturalar da gelmedi. Ben de kendi kendime zaten dükkânı kullanmadığımı bildikleri için fatura kesmiyorlar diyordum. En son bir ara geldiler, kaçak cezası kestiler. Dükkânımı dahi açmadan ceza kesmişler. DEDAŞ`a başvurdum, bana komisyonun itirazımı ret ettiğini söylediler. Dükkânımla ilgili her ay faturayı ödediğimi söylediler. Ben de kesinlikle dükkânla ilgili aylarca fatura ödemediğimi söyledim. Bir yanlışlık yapıldığını söylememe rağmen beni dinlemediler. En son bana ‘Mahkemeye git.` dediler.” ifadelerini kullandı.

“Bana haksızlık yapıldığı için kabullenemiyorum”

DEDAŞ`ın bu yanlışı düzeltmesini isteyen Ekinci, “Bu, bana yapılan bir haksızlıktır. Benim gibi çok insana bu şekilde haksızlık yapıyorlar. Bana haksızlık yapıldığı için onları mahkemeye vereceğim. Bana haksızlık yapıldığı için kabullenemiyorum. Eğer gerçekten dükkânım açık olsaydı ve kaçak kullanmış olsaydım, cezayı hak ederdim ama ne kaçak kullandım, ne de dükkânım açıktır. İsteğim bu yanlışın düzeltilmesidir.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir