• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Suriyeli akademisyenlere Türkçe eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi`nde (GAÜN) görev yapan ve 6 aylık Türkçe eğitimlerini başarı ile tamamlayan Suriyeli 10 akademisyene düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Toplumsal Duyarlılık Proje Merkezi ve Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi`nin (GÜSEM) ortaklığıyla düzenlenen, 144 saatlik Türkçe eğitimini tamamlayan Suriyeli 3 profesör ile 7 yardımcı doçentin sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Ali Gür verdi.

Sertifika töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesinin bin 900 Suriyeli gence yükseköğrenim verdiğini belirtti.

Gür, “Üniversite olarak bir yandan gençlere eğitim sunarken, diğer yandan da yetişmiş akademik kadroya da kucak açıyoruz. Suriyeli akademisyenlerimiz daha fazla faydalı olabilmek için hem de Türkiye konjonktüründe de Türkiye`yi öğrenmek istediler. Biz de bunlara hem imkanlarımızı seferber ettik, hem de dışarıdan gelen bursun bu alanda kullanılmasına izin verdik. Umarım sadece Arapça değil, aynı zamanda Türkçe olarak da bizim çocuklarımıza daha sıcak ilgiyle eğitim vereceksiniz.”dedi.

TDP Merkezi Sorumlusu Simge Akbaş da, projenin Hollanda Dışişleri Bakanlığı ortaklığıyla yaşama geçirildiğini belirterek, “Suriyeli hocalarımızın Türkçe eğitimlerinin ardından öğrencilerimize daha faydalı olacaklarına inanıyorum.”ifadelerini kullandı. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir