• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Yapıcıoğlu iftar programında halkla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır'da düzelenmiş olduğu iftar programında 6-7 Ekim şehitlerinin aileleri, FETÖ yargısı mağdurları ve Suriyeli muhacirlerle iftarda bir araya geldi.

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, Aytaç Baran'ın Babası Mehmet Baran ve 28 Şubat ile FETÖ yargısı mağdurlarının iştirak ettiği programa HÜDA PAR yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları, kentin ileri gelenleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gariban, yetim, fakir, muhacir ve zayıf düşürülmüş insanların şehrin eşrafıyla aynı sofrada oturup birlikte iftar etmesinin dayanışma adına güzel bir atmosfer oluşturduğunu ifade etti.

"En güzel olan; garibanların, yetimlerin, fakirlerin, muhacirlerin ve zayıf düşürülmüşlerin şehrin eşrafıyla aynı sofrada oturup birlikte iftar etmesidir"

Suriyeli muhacirler ile 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarıyla bilirlikte iftar yapmak istediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Ramazan ayında birçok yerde böyle kalabalık sofralar kuruluyor. Bazen o sofralarda sadece şehrin eşrafı, zenginleri oturuyor. Fakat en güzeli şehrin gariban insanlarının, yetimlerin, fakirlerin, muhacirlerin ve zayıf düşürülmüşlerin şehrin eşrafıyla aynı sofrada oturup birlikte iftar etmesidir. Biz bugün bunu yapmaya çalıştık. Yedi Ramazan'dır savaş şartlarını yaşayan, Suriye'deki savaş ortamından kaçan kardeşlerimizle beraber iftar açalım istedik. Bugün 28 Şubat ve FETÖ yargısının mağdur ettiği insanların ve onların ailelerinin olduğu sofralarda birlikte olmak istedik." dedi.

Zor ve sıkıntılar içerisinde hayata tutunmaya çalışan Müslümanların durumuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün çeşit çeşit vahşiyeler sergilemekle sırtlanları utandıracak güruhların katlettiği kardeşlerimizin yakınlarıyla birlikte olmak istedik. Onların o kırık gönüllerinin hürmetine Rabbimizden diliyoruz ve diyoruz ki; Ya Rabbi! Memleketimiz bir daha böyle vahşetler yaşamasın. Ya Rabbi! Cehennemi bu dünyada yaşayan, iç savaş nedeniyle ne zaman düze ve aydınlığa çıkacağını bilmeyen kardeşlerimize bir hayır kapısı aç ve katından bir rahmet bir yardımcı gönder. Ya Rabbi! Aç iken iftar edecek bir lokma ekmek, hatta temiz bir bardak su bulamayan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaya gücümüz yetmiyor. O kadar çoklar ki ve o kadar uzaklardalar ki onlara ulaşamıyoruz, bizleri mesul tutma. Yarabbi! Bizlere bir yol göster ki o kardeşlerimize yardım edebilelim."

Sur'da yaşanan ve hâlâ devam eden mağduriyetlere de değinen Yapıcıoğlu, "Bir buçuk sene önce adeta bütün bir ilçe komple yıkıldı. Orada mağdur olan pek çok insan var. Bir söz verilmişti, onların mağduriyetleri kısa sürede giderilecek diye. Fakat maalesef bugüne kadar onların mağduriyeti giderilemedi. Önemli bir kısmının halen o mağduriyetleri devam ediyor. Bu dakikalar kalplerin incelmiş olduğu dakikalardır. Biz o incelmiş kalpler hürmetine o kardeşlerimizin yaralarının bir an önce sarılması için bizlere fırsatlar bahşetmesini Rabbimizden diliyoruz." şeklinde konuştu.

İftar programı Molla Abdul Kudüs Yalçın'ın yaptığı dua ile son buldu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA) 














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir