• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Çiftçiler salatalık hasadına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkeze bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyü sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağladıklarını belirterek, seralarda yetiştirdikleri salatalıkların hasadına başladıklarını söylediler.

Bölgede en çok sebze yetiştirildiği yapan yaklaşık 300 haneli 4 bin nüfuslu Yeniköy sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla yaptıklarını ifade ettiler.

Köyde seracılık işi yaparak geçimini sağlayan köylülerden Eyüp Tekin, “Salatalık fidanların ekimini 17-20 Mart arasında yaptık. Yaklaşık 35-40 gün sonra hasat yapmaya başladık. Üç dört günde bir büyüyen fideleri ipe doluyoruz. Fidelerin her türlü bakımını yapıyoruz. Bu sene önceki senelere göre verim iyidir. Geçen sene de memnunduk aşağı yukarı aynı dekardan aynı kilo topluyoruz.” dedi.

Salatalık fiyatlarından memnun olduklarını ifade eden Tekin, “Hasada ilk başladığımızda 70 kuruş ile bir liraya kadar satıyorduk. Oruçtan dolayı fiyatlarda biraz yükselme var. Bir lira 50 kuruş ile 2 liraya kadar meyve sebze halinde satılıyor. Ürünlerimizin fiyatı dışarıdan gelen ürüne bağlıdır. Antalya ile Mersin gibi ilerden ürün gelmediği zaman yerli ürünlerin fiyatları yükseliyor. Meyve sebze haline ürünler çok geldiği zaman haliyle bizde fiyatlar düşüyor. Şu anda fiyatlarımız iyidir, bir lira 50 kuruş ile 2 lira arası satılıyor. Çok şükür memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Serada birinci üründen hemen sonra ikinci bir ürün ekmeye başlayacaklarını söyleyen Tekin, “Hasadımız devam ediyor, verimler de iyi çok şükür. Birinci ürün verimi temmuzun sonuna kadar devam ediyor. Ondan sonra bu salatalıklar sökülecek. Verine alternatif bir ürün ekeceğiz. Marul, fasulye ve tekrar salatalık ekenler oluyor. Çiftçiler olarak seramızı boş bırakmıyoruz. Birinci üründen sonra ikinci bir ürün ekeceğiz. Bizim işimiz kasım aralığa kadar devam edecek. Her gün sabah erkenden öğleye kadar buradayız. Hamdolsun karşılığını da görüyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir