• DOLAR 32.346
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2381.488
  • ...
Düğün saldırısında yaralanan çocuk sağlığına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te sokakta yapılan kına gecesine düzenlenen canlı bomba saldırısında yüzünden yaralanan ve plastik cerrahi operasyonuyla yeni yüzüne kavuşan Emrullah Urtekin (11), sağlığına kavuştu.

Düğün saldırısının ardından Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tedavi ettirilen Urtekin, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sağlığına kavuşan Emrullah Urtekin, doktoru Plastik ve Rekonstruktif Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette, Emrullah’ı çok iyi gördüğünü söyleyen Şahin,  Emrullah'ın üzgün halinin kalmadığını belirtti.

 Emrullah’ı sağlığına kavuşturan Prof.Dr. Mehmet Mutaf’a teşekkür eden Şahin, “Bu şehrin yetiştirdiği önemli bir beşeri sermaye. Şehrimiz ve ülkemiz adına teşekkür ediyoruz, onur duyuyoruz. Sizin farklı bir dokunuşunuzla hayat bulan çok canlar var. Yine olağanüstü çok büyük bir başarıya da imza attınız. Anne kaburgasından kulak yaptınız. Bütün bunlar olağanüstü şeyler ve bizim şehrimizden böyle bir hocamızın yetişmesi ve bu kadar uzmanlaşmasından da onur duyuyoruz. Allah razı olsun. Emrullah’ı ilk gördüğümde çok üzgündü. Şimdi okuluna gidiyor, güzel bir şekilde hayatına devam ediyor.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Mutaf ise, Emrullah'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emaneti olduğunu belirterek, kullandığı yöntem hakkında bilgi vererek, Emrullah'ın yanak ve dudak bölgesindeki eksik bölgeleri dokularından faydalanarak tedavi ettiklerini söyledi.

Baba Suphi Urtekin ise böyle bir acının yaşanmamasını temenni ederek, Şahin ve Mutaf’a yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Yaşanan saldırı

Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi'ndeki kına gecesine 20 Ağustos 2016 yılında düzenlenen saldırıda Emrullah Urtekin (11) yüzünden yaralanmıştı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kenti ziyareti sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e talimat verip Emrullah'a cerrahi müdahalede bulunulmasını istemişti.

Bodrum'a götürülerek özel bir hastanede tedaviye alınan Emrullah'a, kendisi de Gaziantepli olan Plastik ve Rekonstruktif Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Mutaf başkanlığındaki ekip tarafından cerrahi operasyonları yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, farklı şekillerde yüz, el ve vücutları yanan iki çocuğun tedavisini de üstlendi. Bu kapsamda üç aylıkken yüzü yanan İbrahim ve kaynar suyla yüz, el ve vücudunun çeşitli bölgelerinde yanıklar olan Miray bebek, Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından tedavi edilecek. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir