• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Uluslararası ``15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye`` Sempozyumu düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesinde 15 Temmuz darbe girişiminin akademik olarak değerlendirileceği ve 2 gün sürecek olan Uluslararası ''15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'' Sempozyumu düzenlenecek.

Sempozyum ile ilgili İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Sempozyum Düzenleme Komisyonu Başkanı Yrd. Dr. Murat Kayacan yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin üzücü bir olay ve askeri bir kalkışma olduğunu belirterek, halkın darbeye karşı kararlı duruşunun kısa sürede darbeyi başarısız hale getirdiğini söyledi.

Sempozyum ile ilgili bilgi veren Kayacan, “Muş Alparslan Üniversitesi 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye' konulu uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. Sempozyumdan yaklaşık 123 bildiri sunulacak, yerli ve yabancı katılımcılar olacak. Arap ve Avrupa ülkelerinden katılacak olanlar var. İnşallah bilimsel bir etkinlikle o yaşanan olayın öncesi ve olay sırasında yaşanan olaylar ile bunun geleceğe yansımalarının nasıl olacağını enine boyuna akademik bir tarzda gündeme gelecek değerlendirilecek ve inşallah daha sonra kitaplaştırılarak tarihe bir not olarak düşürülecek.” ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin akademik olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kayacan, sempozyumun halka açık olduğunu ve herkesi davet ettiklerini söyleyerek, “Üzücü bir darbe girişimiydi ve akademik olarak değerlendirilmesi gerekirdi. Biz de acaba bir nebze olsun katkı sağlayabilir miyiz? Tekrar darbelerin Türkiye`de yaşanmaması için bir katkı sunabilir miyiz? Gelecek nesillerin refahını, huzurunu garanti altına alabilir miyiz? Araştırmacılar bunun yolunu bize gösterecek. Tabi sempozyum herkese açık bir şekilde üniversitemizin kongre merkezinde düzenlenecek ve altışar oturum şeklinde olacak, okullardan da isteyenler katılabilecekler. Bu sempozyumun ayrı bir özelliği daha var. Darbe girişimine karşı sivil toplum örgütlerinden de ciddi bir direniş örneği geldi. Genel başkanlar düzeyinde katılımlar olacak ve sivil toplum örgütlerinin özel oturumları olacaktır.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir