• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Ramazan ayının gelmesiyle esans ve tesbihe rağbet arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Balıklıgöl Dergah Platosunda yaklaşık 31 yıldır esnaf olan Yılmaz Takar, "Onbir Ayın Sultanı" Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşların tesbih ve esansa ilgisinin arttığını ifade etti.

"Onbir ayın sultanı" olarakta bilinen Ramazan ayında tesbih ve esans satışının artığını söyleyen Yılmaz Takar 1986`dan beri esans ve tesbih sattığını belirti. Güzel koku sürmenin Hz Muhammed'in sünneti olduğu için vatandaşların özelikle Ramazan ayında daha fazla rağbet ettiğine dikkat çekti.   

Takar, Hz Muhammed'in "Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin" Hadis-i Şerif'i hatırlatarak, "Ramazanı şerif tüm İslam alemine barış, mutluluk getirmesini Allah'tan diliyorum. Ramazan onbir ayın sultanıdır, Ramazan ayı merhamet ayıdır. Bütün Müslüman kardeşlerimden bir ricada bulunuyorum. Ramazanın gelmesiyle fakirlere sahip çıksınlar, zengin kardeşlerimiz, fakirleri gözetlesinler. Biz bu dünyada misafiriz, bugün varız, yarın yokuz. Bize kalan salih bir ameldir. Biz birbirimize merhamet ettiğimiz zaman cenabı Allah'ta bize merhamet eder." dedi.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla işlerinde artış olduğunu ve vatandaşların güzel kokuya rağbet ettiğini söylen Takar, "Şanlıurfa kadar koku alıp salâvata sebep olan hiçbir memleket yoktur. Herkesin cebinde illaki güzel bir koku vardır. Genellikle güzel kokuda ikram edildiğinde salavat getirilir. Salavatın mükafatı çok büyüktür." ifadelerini kullanıldı. (Hüseyin Yetmiş - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir