• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Diyarbakır İl Müftülüğünün yeni hizmet binası açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyarbakır İl Müftülüğünün yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Açılış törenine Görmez'in yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta Vali Aksoy ile İl Müftüsü İşliyen birer konuşma yaptı.

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Görmez, Diyarbakır'ın kalbinin İslam ile attığını söyledi.

Görmez, "İslam Diyarbakır'ın ruhudur, mayasıdır, özüdür. Hep birlikte Diyarbakır'ın bu ruhunu ve kalbini daima ayakta tutmamız lazım. Çünkü Diyarbakır'ın fethi Malazgirt'in zaferinin önünü açmıştır. Malazgirt fethi İstanbul'un fethinin önünü açmıştı. Çünkü İslam ümmeti için önemli bir gündür." dedi.

"Müftülüğün bulunduğu eski yer Diyarbakır'a yakışmıyordu"

İl Müftülüğünün eski binasının Diyarbakır'a yakışmadığına değinen Görmez, "Coğrafyamızın Müslüman olan ülkeleri din güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Suriye, Irak, Yemen ve Libya hep birlikte lisani hal ile 'Ey umut bağladığımız Türkiye'deki aziz kardeşlerimiz, sakın dini istikrarınızı bozmayın.' diyor. İşte ülkemizin din güvenliğinin teşkilatı Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı 120 din görevlisiyle çalışma içerisinde. Bunun için il müftülüklerimiz asla sıradan bir devlet dairesine dönüşmemelidir. İl müftülüklerimiz bütün din görevlileri ile birlikte şehrin kalbinin 'Allah Allah' diye atması için çalışmalıdır. Diyarbakır'ın bir kalbi var ve o kalp 'Allah Allah' diye atmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Kendini camiye hapseden imam bu şehrin kalbini ayakta tutamaz"

Müftülerin ve imamların, görev yaptıkları yerlerde halkın derdiyle ilgilenmeleri gerektiğini dile getiren Görmez, sözlerini şöyle tamamladı: "Zalimler çok büyük mücadeleler vererek, bu şehrin kalbi 'Allah Allah' diye atmasın diye çok mücadele ettiler. Bu şehrin çocuklarını dağlara götürdüler ve orada kandırdılar. Başka gayeleri yoktu. Onlar bin 378 yıl önce kalbini ve surlarını İslam'a açan bu şehrin kalbinin 'Allah Allah' diye atmaması için uğraş verdiler ama beyhude. Bu şehrin kalbi bin 378 yıl önce nasıl İslam'a açılmışsa bu kalp ebediyete kadar İslam'ı muhafaza etmeye devam edecek. Ben masasında oturan müftü istemiyorum. Halkın içinde olan ve her kapıyı çalan, her kardeşimizin derdine derman olmaya çalışan müftüler olmalıyız. Kendini camiye hapseden imam bu şehrin kalbini ayakta tutamaz. İmam her gün namazını kıldıracak ama mihrabın ruhunu Diyarbakır'ın sokaklarına, evlerine taşıyacak. Müezzinin görevi günde 5 defa ezan okumak değil. Aynı zamanda ezanın ruhunu kalplere ve çocuklara taşıyacak. Biliyorsunuz biz doğan her çocuğun kulağına ezan okuruz. Biz çocuklarımızın kulağına ezan okumayı terk edersek minarelerdeki ezanı da kaybederiz."

Görmez'in konuşmasının ardından müftülüğün yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Görmez, açılışın ardından yeni binayı gezdi. (M. Hüseyin Temel-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir