• DOLAR 32.366
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2389.877
  • ...
"Küçük sanayi sitelerinin taşınmasına destek vereceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri bir buçuk milyonluk istihdam sözünün büyük bir kısmını yerine getirdiklerini söyledi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Bakan Tüfenkci ise 16 Nisan'dan önce ekonomiyle ilgili söylediklerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Tüfenkci, "Algı operasyonları ile ekonomimize yönelik engelleme müdahalelerini sizlerin gayretiyle bertaraf ettik. Özellikle TL'nin değer kazanmasında en önemli etkenin ülkemizdeki istikrardan kaynaklandığını söylemek mümkün. Geçen yıl küresel ticaret hacmi dolar bazında 1,3 arttı. Yaşanan finansal dalgalanmalar nedeniyle değer bazında da küresel ihracatımız 3,3 arttı. Küresel ithalatımız ise 3,2 azaldı." şeklinde konuştu.

"Küçük sanayi sitelerinin taşınmasına destek vereceğiz"

Küçük sanayi sitelerini şehrin dışına taşıyacakları bilgisini veren Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti: "Biz sadece Elazığ'ı cazibe merkezleri içerisine alarak desteklemedik. Sadece 6'ncı bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayarak desteklemedik. Şimdi bir şey daha getiriyoruz. Özellikle küçük esnafımızı, kobilerimizi geliştirme adına şehrin içerisinden dışarıya taşınmasına yardımcı oluyoruz. Küçük sanayi sitelerinin başka yere taşınması noktasında hem taşıma desteği hem de yapma desteğini hükümet olarak vereceğiz. Bu alanda belirlediğimiz 8 ilden biri de Elazığ."

Birlik ve beraberliğin sağlanması halinde istikrarın da olacağını sözlerine ekleyen Tüfenkci, "Son 15 yılda ekonomide elde ettiğimiz büyük gelişmelere sizlerin reel sektöre katkısı oldukça önemli. Türkiye'nin, dünyanın ekonomi devi haline gelmesini sağlayacak olanlar da sizlersiniz. Yeter ki biz istikrarı, güveni, birlik ve beraberliği sağlayalım." ifadelerini kullandı.

Açılış programının ardından Bakan Tüfenkci şehirden ayrıldı. (Ebubekir Yavuz-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir