• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Dikkat! Uyarı geldi, yağmur en çok.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın güneydoğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Eskişehir, Bilecik, Bolu, Ankara'nın güney ve batısı, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevreleri ile gece saatlerinden sonra Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana'nın güney ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların Eskişehir, Bilecik, Bolu, Ankara'nın güney ve batısı, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevreleri ile gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın güney ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yıldırım, ani sel, kısa süreli kuvvetli rüzgâr ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı!

Rüzgârın Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/sa), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir'in doğusu, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana'nın güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara'nın güney ve batısı, Eskişehir, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 28°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 21°C

Muğla: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 16°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir