• DOLAR 32.251
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2398.661
  • ...
Gazze`deki Şati Mülteci Kampı`nda `Nekbe` izleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE -  Siyonist işgalle vatanlarından koparılan yüz binlerce Filistinli, bugün ülke içinde ve dışında oluşturulan 61 mülteci kampında hayatlarını sürdürüyor. İnsani şartların hiç de iyi olmadığı bu mülteci kampları arasında en yoksulları ise işgal rejimi ablukasındaki Gazze Şeridi'nde yer alıyor. Gazze'deki Şati Mülteci Kampı'nda yaşayan "Nekbe" (Büyük Felaket) tanığı Filistinliler, Siyonist rejimin bağımsızlığını ilan ettiği 1948'den bu yana çektikleri acıların bitmediğini belirtti.

69 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN ACI HATIRALARI HALA CANLI

AA muhabirine konuşan 86 yaşındaki Filistinli Mahmud Ebu Şakfe, Nekbe sırasında Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Harabya köyündeki topraklarda çiftçilikle uğraştığını söyledi. Yaşadıklarını asla unutmayacağını belirten Ebu Şakfe, "O gün tarlada çalışırken siyonist çetelere ait tanklarla askeri araçların geldiğini gördük, birkaç dakika sonra da patlama ve kurşun seslerini duymaya başladık." dedi. Ebu Şakfe, Yahudi çetelerin katliam yapmasından korktukları için köyün işgalinin ardından 6 kişiden oluşan ailesiyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve yalın ayakla birkaç gün yürüdükten sonra Gazze kentine vardıklarını ifade etti.

ŞATİ MÜLTECİ KAMPI'NDA YOKSULLUK VE ÇARESİZLİK

Aradan geçen 69 yıla rağmen Şati Mülteci Kampı'ndaki birçok yaşlı Filistinli gibi olaylara ilişkin acı hatıralarını sürekli canlı tuttuğunu söyleyen yaşlı Filistinli, kampta kerpiçten inşa edilen evlerde kış aylarında son derece zor bir hayat geçirdiklerini vurguladı. Evlerin yapısının salgın hastalıklara da sebep olduğunu belirten Ebu Şakfe, 2 çocuğunu bu yüzden kaybettiğini söyledi. Akdeniz kıyısında yer alan, 80 bini aşkın Filistinlinin barındığı Şati Mülteci Kampı'nın şu anki hali ise içler acısı. Siyonist abluka nedeniyle yeterli yardımın ulaşmadığı kampta yoksulluk ve çaresizlik kol geziyor. Gözlemcilere göre, Şati Mülteci Kampı, Filistinli mültecilerin bulunduğu en yoksul kamplar arasında yer alıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir