• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
ABD`li yetkililer Suriye`de PKK`lilerle aynı masada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de PKK`ye ağır silah verme kararının ardından Türkiye`nin üst düzey tepkisiyle karşılaşan ABD tepkilere neden olacak bir fotoğraf daha verdi. DEAŞ Karşıtı Uluslararası Askeri Koalisyon`da ABD Başkanı Donald Trump`ın özel temsilcisi görevinde bulunan Brett Mc Gurk, PKK'nin kontrolündeki  Ayn el Arap`a (Kobani) giderek, PKK'nin üst düzey yetkilileriyle görüştü. McGurk`ın PKK'lilerle yaptğı toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ABD Başkan Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeyle aynı saatlere denk gelmesi dikkat çekti.

SİLAHLAR KONUŞULDU

Mc Gurk, Ayn el Arap`a geçmeden önce DEAŞ`ın elinde bulunan Rakka`ya en yakın hatlardan biri olan Ayn İsa`ya giderek incelemelerde bulundu. Burada PKK kontrolündeki yerel meclisle de görüşen ABD`li yetkili, Ayn el Arap`a geçerek PKK`lilerle bir toplantı yaptı. Bu toplantıda, PKK`ye verilecek silahlarla ilgili bir oturum da geçekleştirildi. Toplantıya, Suriye`nin PKK`si PYD`nin üst düzey isimlerinden Enver Müslim, YPG liderlerinden Aldar Halil, Polat Can ile Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin de katıldı.

LİSTE ONDAN GİDİYOR

Temsilci Brett Mc Gurk`la aynı masada toplantıya katılan PKK'lilerin profilleri şu şekilde:

Aldar Halil: Suriye`de PKK`ye yönelik yapılan uluslararası silah ve mühimmat desteğini koordine eden isimlerin başında geliyor. Bölgenin sözde savunmasında karar sahibi kişilerden biri olan Aldar Halil, ne kadar silahın hangi bölgeye gönderileceğini tespit edip bu talebi ABD ve batılı ülkelere bildiriyor. Halil, ABD`nin PKK`ye açıktan ağır silah verme kararının perde arkasındaki isimlerden biri.

Polat Can: PKK`nin Suriye`de kullandığı isimlerden biri olan YPG`nin medya sözcülüğü görevini yürütüyor. PKK`nın DEAŞ`la savaştığı algısı Polat Can üzerinden resmileştiriliyor ve örgütün sivil halka karşı yürüttüğü tehcir ve tutuklama operasyonları perdeleniyor.

SIKI BİR ABD DOSTU

Ferhad Abdi Şahin: 59 yaşındaki Şahin Cilo kod adlı PKK`nin Suriye`deki önemli isimlerinden biri. Uzun süre örgüt lideri Abdullah Öcalan`ın yanında kalan PKK'li Suriye`nin PKK işgali altındaki Afrin kenti nüfusuna kayıtlı. Türkiye`de birçok katliam ve saldırının faili olan Şahin Türkiye tarafından kırmızı listede yer alıyor. Şahin`in başına 4 milyon TL ödül konmuş durumda. 1990 yılında örgüte katılan bu Şahin, Hakkari, Avrupa, Mahmur ve Suriye`de örgüt adına faaliyet gösterdi. Bir dönem PKK`nin sözde özel kuvvetlerinin sorumlusu da oldu. Türkiye`nin Karaçok`taki hedefleri imha etmesinin ardından ABD`li komutanların bölgeyi ziyareti sırasında yanlarında yine bu PKK'li bulunuyordu.

Bu ilk  değil

ABD Başkanı Trump`ın DEAŞ Karşıtı Uluslararası Askeri Koalisyon`daki özel temsilcisi Brett McGurk, Ayn El Arap`ta (Kobani) sık sık PKK'lılarla bir araya geliyor. Daha önce de Türkiye`nin kırmızı listede 4 milyon TL ödülle aranan PKK'li Şahin Cilo ile görüntüler veren McGurk, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da sert bir dille eleştirmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir