• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis`te PKK`nin silah deposu ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliği, Güroymak ilçesi Yayladere Köyü mülki sınırları içinde tespit edilen bir depoda PKK'ye ait silah ve mühimmatının ele geçirildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen operasyon kapsamında, bugün saat 10.00 sıralarında Güroymak İlçesi Yayladere Köyü mülki sınırları içinde bir adet depo tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, tespit edilen depo da yapılan kontrolde PKK'ye ait bir adet RPG-7 roketatar, bir adet PKM makineli tüfek (Bixi), 3 adet roketatar mühimmatı, 3 adet roketatar sevk fişeği, 122 adet kalaşnikof mühimmatı, 356 adet Bixi mühimmatı, 47 adet 5.56 mm m-16 Piyade tüfeği mühimmatı, 3 adet 100`lük mayon şeridi, bir adet el bombası şarjörlüğü, bir adet pamço ilemuhtelif yaşam ve gıda malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Cumhuriyet savcının talimatıyla tespit edilen deponun kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, silah ve mühimmatların muhafaza altına alındığı, ele geçirilen gıda ve yaşam malzemeleri de olay yerinde imha edildiği ifade edildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir