• DOLAR 32.565
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2409.983
  • ...
"Türkiye`nin güçlü bir enerji ticareti olmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından enerji piyasasından birçok uzmanının da katıldığı “Küresel Enerji Sektöründeki Gelişmeler ve Bölgesel Etkileri” konulu panel düzenlendi. Panelde bir konuşma yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'nin güçlü bir enerji ticareti olan ülke olmasını hedeflediklerini, Türkiye'nin artık köprü değil, bir ticaret merkezi olmasını istediklerini söyledi.

GTO`da düzenlenen panele, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sektör temsilcileri ve oda başkanları ile davetliler katıldı.

Panelde konuşan Yılmaz, Gaziantep'in son yıllarda Türkiye'nin hızlı büyüyen şehirleri arasında yer aldığını söyleyerek, “Gaziantep Türkiye`nin dinamo şehirlerinden bir tanesi. Türkiye'nin büyümesine çok büyük katkı veren bir şehirdir. Bunları ve elektrik alt yapısındaki yatırımlarımızı da dikkate alarak biraz daha arttırmalıyız.” dedi.

Türkiye'nin güçlü bir enerji ticareti olan ülke olmasını hedeflediklerini, Türkiye'nin artık köprü değil, ticaret merkezi olmak istediğini ifade eden Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın tabiri ile 'bir damla petrolün, bir damla kandan değerli olduğu bir dünyada yaşıyoruz.' Bu anlayış şu an dünyada var olan savaşları da tetikliyor. Biz devlet olarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye`nin güçlü bir enerji ticareti olan bir ülke olmasını istiyoruz. Eskiden Türkiye`den köprü olarak bahsedilirdi. Biz artık yalnız köprü olmak istemiyoruz, aynı zamanda ticaret merkezi olmak istiyoruz.  Türkiye bu yolda hızlı adımlar atacak ve Gaziantep bu yolda önemli bir şehir olacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Yeni stratejiler geliştirmekten başka çaremiz yok" diyen Yılmaz,  “16 Nisan referandumundan sonra geleceğe bakmaktan, yeni stratejiler geliştirmekten başka çaremiz yok. Şunu da belirtmek isterim ki enerji sektöründe diğer sektörlerden daha fazla, daha hızlı gelişmeliyiz. Bu hedefimiz doğrultusunda şu sıralarda çeşitli görüşlerini topladığımız düzenleme ile küçük güçte ve kendi ihtiyacını karşılayacak enerji üretecek vatandaşlarımızın önünü açmak için üzerimize düşen görevi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Özellikle Gaziantep gibi güneşlenme süresi uzun olan bu bölgelerde su için kullanılan güneş panellerin yerini birkaç yıl içerisinde elektrik üreten paneller alacaktır.” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan ise, Türkiye'deki enerji tüketiminin hızla arttığına dikkat çekti.

Panelde Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin tarafından Yılmaz`a hediye verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir