• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Çalışan sağlığı ve güvenliği dünyanın konusudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de 2 gün sürecek “Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenlik Sempozyumu”na katılan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, sempozyum konusunun dünyanın konusu olduğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin ve Ankara halk sağlığı müdürlükleri işbirliğiyle bir otelde düzenlenen ve 2 gün sürecek “Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenlik Sempozyumu” açılış konuşmaları ile başladı.

Sempozyuma, Türkiye'nin birçok ilinden sağlık müdürleri ile halk sağlığı çalışanları katıldı. Sempozyuma katılan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, sempozyumu İLKHA`ya değerlendirdi.

“Buradaki çıktılar önümüzdeki gelişmelere ışık tutacak”

Bu yıl aynı sempozyumu Trabzon`da, şu an Mardin`de ve yıl sonunda ise Muğla`da düzenlemeyi düşündüklerini kaydeden Başaralı, sempozyum konusunun dünyanın konusu olduğuna dikkat çekti.

Başaralı, “Bizler çalışan sağlığı ve güvenliği konusunu ne kadar işlersek ve ne kadar ön plana çıkarırsak istihdam konusunda daha sağlıklı bireylerin istihdamının artacağını düşünüyoruz. İnşallah bu konudaki çalışmalarımızı daha da arttırmayı düşünüyoruz. Buradaki sempozyumun çıktılarını da önümüzdeki süreçte konu ile alakalı gelişmelere ışık tutmasını düşünmekteyiz. Mardin güzel ve tarihi bir şehir, buraya birçok ilden gelen arkadaşlarımız var. İnşallah hem dünya hem Avrupa ile beraber, bizim de yapmış olduğumuz düzenlemeler ve iyileştirmelerle daha ileriye götürmeyi düşünüyoruz.” dedi.

“Çalışan sağlığı ve güvenliği çok paydaşlı bir konudur”

Sempozyumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak düzenlediklerini kaydeden Mardin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz, iki gün sürecek sempozyuma ülkelerin farklı şehirlerinden akademisyenlerin ve uzmanların katıldığını söyledi.

 Yavuz, “Çalışan sağlığı ve güvenliği konusu sadece halk sağlığı müdürlüklerinin takip edebileceği bir konu değil, çok paydaşlı bir konudur. Mardin`den Türkiye`ye hem mesaj vermek hem de son zamanlarda yaşanan kötü olayların geçmişte kaldığını ifade etmek için bu kongreyi düzenledik. Bize bu fırsatı veren Sağlık Bakanlığı yöneticilerine, Halk Sağlığı Kurumu Müdürü ile yardımcılarına ve özellikle Vali`mize minnet borçlu olduğumu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir