• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Suç Eşyası Yönetmeliğinde değişiklik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığının, Suç Eşyası Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişikliğe göre, Suç Eşyası Yönetmeliğinin 4'üncü maddesinin üçüncü fıkrası, "UYAP bilişim sisteminde belirlenen kayıtlara, sorumlu oldukları işlerle ilgili bilgi ve verileri tahsis amaçlarına uygun şekilde doğru, eksiksiz ve zamanında girmek, bu kayıtları kontrol ederek hata veya eksikliklerin giderilmesini sağlamak ve emanet bürosundaki diğer iş ve işlemleri yerine getirmekten, emanet bürosu personeli sorumludur. Eksikliklerin tespiti halinde ise ilgililer hakkında yasal işlem başlatılır." şeklinde değiştirildi.

Aynı Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin üçüncü fıkrası ise şu şekilde değiştirildi: "UYAP bilişim sisteminde belirlenen kayıtlara, sorumlu oldukları işlerle ilgili bilgi ve verileri tahsis amaçlarına uygun şekilde doğru, eksiksiz ve zamanında girmek, bu kayıtları kontrol ederek hata veya eksikliklerin giderilmesini sağlamaktan emanet bürosu personeli sorumludur. Eksikliklerin tespiti halinde ise ilgililer hakkında yasal işlem başlatılır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir