• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
Batman`da KÜSİ toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulunun yıllık ilk toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valiliğin toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Deniz'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, OSB Müdürü Zeynep Akbel, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abbdulkadir Demir, esnaf oda başkanları, iş adamları derneklerinin ve ilgili kurumların temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, KUSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya'nın yürütülen çalışmalara ilişkin sunumuyla devam etti.

Üniversite bünyesinde kurulacak Teknopark'ın önemine değinen Deniz, bunun kurulmasının sanayi sektörünün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Teknoloji transferi sayesinde şirketlerimiz ve firmalarımız katma değeri yüksek ürün üretecek ve aynı zamanda ihracatımız da artacaktır. Sanayi sektörümüz ile üniversitemizin iş birliği içerisinde olması bizim için önemlidir." dedi.

Konuşmanın ardından kurul üyeleri kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi için ilgili kurumların ve sanayicilerin birlikte yürütecekleri çalışmalar ele alındı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir