• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Kursiyerlerin hüsn-i hatları sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te Aile Destek Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan hüsn-i hat ve el işleri düzenlenen sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Bitlis Valiliği Sergi Salonu`nda açılan sergiye, Bitlis Vali Yardımcısı Kamil Güzel`in yanı sıra kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılan sergide el emeği göz nuruyla yapılan hüsn-i hat sanatı büyük ilgi gördü.

2012 yılından bu yana farklı sanat dallarında açtıkları kurslarla hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Aile Destek Merkezi Koordinatörü Songül Kinç, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yürütmüş olduğu Aile Destek Merkezi bugün sergisini gerçekleştirmiş olduk. Merkezimizde hat, tekzip,  iğne oyası, el nakışları ve ahşap boyama olmak üzere mevcut bulunan 11 kursta, 197 kursiyerimiz ile hizmet yapmaktayız." dedi.

Kinç, açtıkları serginin üç gün süreyle devam edeceğini belirterek  şunları söyledi: “Sergimiz yılda bir defa gerçekleşmektedir. Bunun yanında yılda iki kez de kermes yapıyoruz. Sergide ve kermeslerde elde edilen gelirleriyle kursiyerlerimiz aile bütçelerine katkı sunuyorlar. Filografi hat olarak sergimizde şuan 53 parça sergileniyor. Diğer el sanatlarımız ile birlikte bu sayı yüzleri aşıyor. Tüm halkımızı sergimize davet ediyoruz." (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir