• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Tüm sorunların çözüm merci anne okuludur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda Yazar Sinan Yağmur'un katılımıyla "Anneler Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Yağmur, İslam dininin annelere verdiği öneme dikkat çekerek, Kur`an-ı Kerim ve sünnet çerçevesinde ön plana çıkan anne kavramından söz edip günümüz anne ve çocuklara nasihatlerde bulundu.

Annelerin huzur evlerinde ölüme terk edildiğini vurgulayan Yazar Yağmur, annelere sadece bir gün değil her gün değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Annelerin toplumu ayakta tutan bir temel taşı olduğuna işaret eden Yağmur, “Dünyayı güzelleştirmek istiyorsak, evimizi huzur kaynağı yapmak istiyorsak, sokaktaki terörü ve kavga ile trafikteki problemleri çözmek istiyorsak, bu sorunları çözecek birinci merci, annelerin okuludur. Tüm sorunların çözüm merci annelerin okuludur. Bu memlekette anne kimliğini annelerimize tekrar kazandıramadığımız sürece yaptığımız bütün maslahat ve tedbirler bizi çözüme götürmez.” dedi.

Annelerin değerinin bilinmesi için sadece bir günün yetmeyeceğine dikkat çeken Yağmur, “Yılın belli bir günü olan bu gün, annelerimize hediye alıp o günü annelerimize karşı vazifemizi yaptığımızı düşünüp vicdanımızı temizlemeye çalıştığımız bir gündür. Hediye ile kutular ile anneye haksızlık yaptığımız bir davranış şeklidir.” şeklinde konuştu.

Yağmur, “Anneler varlık içerisinde olan anneleri tarafından ölsünler diye huzurevlerine kapatılıyor. Anneler artık bir evde sığıntı, istenmeyen bir an önce ölsün diye gözlerine bakılan bir varlık konumuna getiriliyor.” ifadelerini kullandı.

“Kur`an-ı Kerim`de 4 Kahraman annenin ismi geçer”

Kur`an-ı Kerim`in Müslümanlara örnek gösterdiği annelere değinen Yağmur, “Gerçekten İslam ahlakı üzerine Hz. Resulullah efendimizin güzel ahlakı üzerinde hareket eden, gelinini kendi evladı, damadını kendi oğlu gibi görüp hakkaniyetle davranan annelerimiz olmalıdır. Böyle olmazsa, eşe yansır, çocuklara yansır, erkeğe yansır, akrabaya yansır ve derken dalga dalga büyür. Kur`an-ı Kerim`de 4 tane Kahraman annenin ismi geçer. Birincisi Hz. Musa Peygamberin annesi Asiye, ikincisi Hz. İsa Peygamberin annesi Meryem, Üçüncüsü Hz. İsmail`in annesi Hacer ve dördüncüsü Hz. Muhammed efendimizin eşi, müminlerin annesi. Bütün peygamber anneleri müminlerin anneleridirler.” diye konuştu.

“Fatıma, zor dönemde bir müjde olarak geldi”

Yağmur son olarak, “Hz. Fatıma annemiz, selam olsun ona. Allah`ın rahmeti, bereketi üzerine olsun. Ehlibeytin kapısı Hz. Fatıma`dır. Resulullah`ın efendimiz Fatıma için her zaman ayağa kalkardı. Hz. Yakup, Yusuf`a neden daha çok sevgi besliyorsa, Hz. Muhammed de Fatıma`ya bu yüzden daha fazla önem veriyordu. Fatıma, zor dönemde bir müjde olarak geldi. Bir hanım kızın çeyizi, iffeti, namusu ve sadakatidir. Sandık sandık dolusu bezler değildir." dedi.

Yağmur`un konuşmasının ardından 5`i engelli 10 çocuk annesi Edibe Güzerhan`a çocukları için yaptığı fedakarlıklarından dolayı ödül takdim edilirken, Yağmur`a da konuşmaları nedeniyle plaket hediye edildi.

Öte yandan program devam ederken annelerin hayatlarından kesitler sunulan resim sergisi gezildi. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir