• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Vergi Rekortmenlerine Plaket Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman`da vergi haftası nedeniyle Batmanlı vergi rekortmeni işadamları ile yemekli toplantıda buluştu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıda vergi rekortmenlerine birer plaket vererek kendilerini tebrik etti.

Gerçekleştirilen Toplantı bugün saat: 13.00`da Malikanede yapıldı. Toplantıda Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman Defterdarı Hasan Koca ve idari amirler hazır bulundu.

Yapılan toplantıda Batman Defterdarı Hasan Koca Batman`ın yıllık gelir ve gider vergileri hakkında katılımcıları bilgilendi. Batman Defterdarı Hasan Koca`dan sonra vergi haftası hakkında konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Turhan "Değerli misafirler her şeyden önce devletsiz yatırımları belki alt yapı oluşturmada yeterli kalkınmadan söz edebilmek için özel sektör yatırımlarına ihtiyaç vardır. Terörün etkisi ile belki özel sektör yatırımları ertelendi belki ama son dönemde çok ciddi gelişmeler var. Belki sıkıntıların terörün bitmesinde sizlerin yatırımları çok önemli rol oynayacaktır. Ben inanıyorum ki önümüzde ki günlerde Batman bir merkez oluşturacaktır. Bugün itibariyle bile belki sağlıkta eğitimde bir merkez konumundadır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Vergide kamunun hakkı vardır. Toplanan vergiler bugün Türkiye de sağlık olarak, eğitim olarak, yol olarak, adalet olarak, güvenlik olarak kamunun bütün hizmetleri çerçevesinde tekrar 74 milyon insana geri dönüyor. Bu demek oluyor ki toplanan vergilerde 74 milyon vatandaşımızın hakkı ve hukuku var. O çerçevede mükellefiyetlerini yerine getiren bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek Türkiye`nin üyesi olduğu OECD ülkelerinden daha az vergi alındığını hazırlanan grafiklerle katılımcılara anlattı. 34 OECD ülkesi arasından Türkiye Vergi yükü anlamında vergi yükü en düşük altıncı ülke olduğunu söyledi. Bakan Mehmet Şimşek "2002 yılında Batman`da üretilip Batman`dan ihraç edilen mal 599 bin dolarmış. Yani 0,6 milyon dolar. Bugün ise 52,3 milyon dolarlık ihraç yapılıyor Batman`da. İşte Batman`ın on yılda geldiği yere bakın yüz kat artmış. Yani ondan önceki birikimli performans nere şimdi bu dokuz on yıllık performans nere bu bile yeter" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Batman 2010 yılı mükellefiyetini beyan eden ve dereceye giren şirket ve işadamlarına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek plaket vererek kendilerine teşekkür etti.

Batman`da 2010 yılı vergi mükellefiyetini beyan eden ve dereceye giren kurumlar arasından Fernas Anonim Şirketi birinci, Sentez Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi ikinci, Eze İnşaat Nakliye Otomotiv Petrol Limited Şirketi üçüncü Met-Gün İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi dördüncü ve Fernas Anonim Limited Şirketi Beşinci sırada yer aldı.

Batman`da 2010 yılında kazancını beyan eden gelir vergisi mükelleflerden Yavuz Selim Er birinci sırada, Hikmet Güre ikinci sırada, Behcet Güre üçüncü sırada, Enis Bağcıvan dördüncü sırada, Ahmet Sevilmez ise beşinci sırada yer aldı.

Toplantı sonunda 2010 yılı Batman Vergi mükellefiyetlerini beyan edip vergi konusunda en yüksek rakamları veren iş sahiplerine plaketleri verildi.

Masum Günaydın-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir