• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
`Toplumda Deprem Bilinci Oluşturmayı Amaçlıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 13 Şubat- 20 Şubat 2012 tarihleri arasında `Deprem öncesi, deprem esnası, deprem sonrası` yapılması gerekenlerle ilgili Bingöl Merkez kamu kurum ve kuruluş personeline seminerler düzenledi. Hizmet gruplarında görevli personele depremle ilgili genel bilgiler verildi.

 

Halk Eğitim Merkezi Salonunda haberleşme hizmetleri ile ulaşım hizmetleri gruplarıyla gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Bingöl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, depreme hazırlık çerçevesinde bu tarz eğitimlerin önemini ve afetlerde koordineli çalışmanın gerekli olduğunu belirterek, amaçlarının toplumda bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

Bingöl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin`in yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Jeoloji Mühendisi A. Rıza Akay, Bingöl ve çevresinin jeolojik yapısı ve Bingöl` ün depremselliği konusunda bilgiler verdi.

 

Bilgilendirme toplantısında son sözü alan Enformasyon Memuru Sıtkı Küçükkaya, Bingöl kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellere afet esnasında neler yapılması gerektiği hakkında bir sunum yaptı.

 

Düzenlenen seminerlerde; kurtarma ve yıkıntıları kaldırma hizmetleri ile ön hasar tespit ve geçici iskan hizmetleri gruplarında görevli personel katılarak, görev ve sorumluluklar hakkında bilgiler verildi. Hizmet gruplarında görevli personele eğitim seminerleri 22 Şubat 2012 tarihinde sona erdi.

Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir