• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Bingöl`de PKK Operasyonu: 9 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, sağ yakalanan PKK`lıların ifadeleri ile örgüt mensuplarının üzerlerinden ele geçirilen doküman ve evrakların incelenmesi sonucu güvenlik güçleri tarafından, örgüte yardım yataklık yapan kişilere yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı`nın Ekim 2011 tarihinden itibaren bölgede yakalanan PKK`lıların ifadeleri, beyan ettikleri itirafları ile ele geçirilen doküman ve evrakların incelenmesi üzerine PKK`ya yardımda bulunanların tespit edildiği belirtildi.

Güvenlik güçleri, elde edilen bilgilerle birlikte Bingöl merkez, merkeze bağlı Ortaçanak ve Ekinyolu, Yumaklı köyü ile İstanbul`da 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Dün Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando Timleri ile sivil jandarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 200 askerin katıldığı operasyonda aralarında bir köy muhtarı, azası, bir dernek başkanının da bulunduğu toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 3`ünün halen Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bingöl kent merkezi, merkeze bağlı Ortaçanak, Ekinyolu ile Yumaklı köylerinde haklarında bölücü terör örgütü mensuplarına yiyecek ve malzeme temin ettiği, araçları ile örgüt mensuplarını taşıdığı, taşımaya yardım ettiği, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleri ile ilgili terör örgütü mensuplarına bilgi temin ettiği ve bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarına yardım-yataklık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi" denildi.

Gözaltına alınan 9 kişi ile ilgili adli işlemlerin devam ettiği belirtilen açıklamada ele geçirilen malzemelerin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Bingöl`de son bir yıl içerisinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, terör mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile 45 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 23`ünün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 22 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

 
Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir