• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Muş`ta Somali yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İyilik-Der Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muş Şubesi, Anadolu Öğrenci Birliği ve Lale-Der'in iş birliğinde Somali yararına kermes kuruldu.

Ramazan ayının 15'inci gününde Somali'de kurulacak yeryüzü sofrası için düzenlenen kermese Muşlular ilgi gösterdi.

Yapılan yardımlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kermes alanında fotoğraf sergisi de açıldı.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Lale-Der Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Özbeg, kurdukları kermesin gelirini Somali'ye göndereceklerini söyledi. Özbeg, "Biz kermesi İyilik-Der adı altında yapıyoruz. İyilik-Der uluslararası yardım yapan bir kuruluşumuz. Türkiye'nin 81 ilinde faal bir şekilde yardımlar yapıyor, mazlum ve mağdurlara ulaşmaya çalışıyor. Bu Ramazan ayında Anadolu Öğrenci Birliği ve İyilik-Der olarak 15 ülkede Ramazanın 15'inde yeryüzü sofrası kurma kararı aldık. Bu 15 ülke birçok yönüyle mahrum ve mağdur olmuş ülkedir. Üniversitede faal bir şekilde çalışan öğrencilerle ülkeleri paylaştık. Bizler de inşallah Somali'de bu sofrayı kuracağız. Kermesimiz dün açıldı. Şu ana kadar ciddi bir katılım var. Halkımız bu konuda oldukça duyarlıdır." dedi.

Anadolu Öğrenci Birliği Üyesi Yakup Sonkaya da ihtiyaç sahiplerine el uzatmak istediklerini dile getirerek, "Kermesin mahiyetini anlatmak, gelenlerin ne yaptıklarını bilmeleri için de kermes alanında bir fotoğraf sergisi açtık. Bunu ilk defa yaptık ve büyük bir ilgi gördü. Küçük çocukların bile ilgisini çekti. Böylece aileleriyle birlikte gelip, hayırda bulundular. Buradakilerin hepsi üniversite gençliğidir. Bir topluluk olarak girdik bu işe, öğrencilerin de katkısı oluyor." ifadelerini kullandı.

Yapılan yardımların yerine ulaştığını göstermek amacıyla kermes alanında fotoğraf sergisi açtıklarını ifade eden Zeynep Paça ise "Bizler üniversiteli Müslüman gençler olarak Anadolu Öğrenci Birliği ve Lale-Der olarak Ramazan'ın 15'inde verilecek iftar yemeğine katkıda bulunmak için kermese destek verdik. İyilik-Der bizim yardım komisyonlarımızdan bir tanesidir. Bu fotoğraf sergisini de yardımların yerine ulaştığını göstermek amacıyla kurduk. Böylece insanların kalpleri biraz daha mutmain oluyor." şeklinde konuştu.

Kermes yarın da devam edecek. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir