• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
"Engellilere verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Derneği (ASİBED), her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Bu hafta vesilesiyle birçok kişi ve kurumun kendilerini ziyaret ettiğini belirten dernek üyeleri, yılda bir kez değil, her gün hatırlanmak ve kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini söylediler.

ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç, "Biz engelli derneği üyeleri olarak dört duvar arasında kalmaktan sıkılmış, bu dernek sayesinde sosyalleşmeye çalışanlarız. Acınacak durumda değiliz. İşlerimizi görebilecek, birbirimize destek olacak konumdayız. Engelli olmayanlara göre dezavantajlı grup olarak görülüyoruz." dedi.

Bazı kurumların sadece fotoğraf çektirmek için kendilerini ziyaret ettiğini ve süslü sözler sarf ettiklerini dile getiren Tutgaç, "Her yıl Engelliler Haftası dolayısıyla bizleri ziyarete gelenler oluyor. Biz her defasında onlara sorunlarımızı söylüyoruz ancak herhangi bir gelişme olmuyor. Sadece verilen sözler ortada kalıyor. 'Her birimiz engelli adayıyız.' diyerek bizler gibi düşündüklerini söylüyorlar. Oysaki kaldırımlardan engelli lavabolarına kadar birçok ihtiyacımız giderilmemiş durumda. Bitlis'te geçen yılla bu yıl arasında değişen bir şey yok." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir