• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Beraat Gecesi dualar ve zikirlerle ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi olan Beraat kandili, camilerde düzenlenen programlarla ihya edilirken, Diyarbakırlılar da Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Camii`ne akın etti.

"Beraat" kelimesi borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza ya da sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelir.

Şaban ayının 14'üncü gününü 15'inci gününe bağlayan gece olan Berat Gecesi'ni ihya etmek isteyen Müslümanlar, camilere akın ederek, geceyi ibadetle geçirmekle meşgul oldular.

Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Camii`sine gelen vatandaşlar, akşam namazını eda ettikten sonra dua, teşbih ve salavatlar ile yatsı namazına kadar ibadetler yaptılar.

Geceyi ibadetle ihya etmeye gelen vatandaşlar duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonuna anlatarak, bu gecenin bilerek ya da bilmeyerek işledikleri günahlardan azad olma temennisinde bulundular.

Geceyi salavatlar ve teşbihlerle geçirmeyi düşündüğünü söyleyen Fuat Selvi, Beraat Gecesi'nin İslam alemine barış ve huzur getirmesini dileyerek, İslam aleminin üzerinde oynanan oyunların bozulmasını temenni ettiğini söyledi.

Beraat Gecesi'ni Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Camii`nde ibadetle geçirmek için gelen Emrah Kaya, “Rabbimizden İslam aleminin, ülkemizin huzurlu olmasını istiyoruz. Müslümanların ölmemesini istiyoruz. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, bizleri de af etsin.” dedi.

Müslüman ülkelerinde zor durumda olanlara dua ettiğini söyleyen Abdullah Baran ise “Filistin`deki, Mısır`daki, Suriye`deki, Afganistan'daki ve diğer ülkelerdeki zor durumda olan Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Zor durumdalar yardıma ihtiyaçları var. Allah`tan onlara yardım etmesini diliyoruz. Geceyi zikir ve dualarla geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Camide geceyi ibadetlerle geçirenlerden Ahmet Güzelses de Cenab-ı Haktan gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi. Güzelses, Allah`ın İslam ülkelerini mükâfatlandırmasını diledi.

Mehmet Ferhat Aydın ise bu gecenin mübarek olduğunu ve bu gecede secde edeceğini söyleyerek af ve mağfiret dilediğini söyledi. Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Camii`nin mübarek bir mekan olduğunu ifade ederek Aydın, bu mekana insanları gayri İslami giyimler ve hareketler içerisinde ziyaret etmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Asiye Dursun, Pınar Zarif ve Fatma Kartal da geceyi dualarla geçireceklerini, Allah`tan mağfiret dileyeceklerini söyleyerek, “Yasin`i Şerifler, Kur`an-ı Kerimler okuyacağız. Bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” şeklinde duygularını paylaştılar. (M. Sıddık Bilge, Abdurrahman Tetik - İLKHA) 














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir