• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
"Tahir Elçi cinayeti soruşturması titizlikle yürütülüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kimi basın-yayın organlarında yer alan "Elçi cinayetinin üstü örtülüyor mu" ve "TRT'de taciz iddiası" şeklindeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “İlimiz sınırları içerisinde yayın yapan 'Güneydoğu Güncel' gazetesinin 06.05.2017 tarih ve 2056 sayılı nüshasında yer alan 'Elçi cinayetinin üstü örtülüyor mu' başlıklı haber ile 09.05.2017 tarih ve 2059 sayılı nüshasında yer alan 'TRT'de taciz iddiası' başlıklı haberler ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Kamuoyunda Tahir Elçi davası olarak bilinen ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2015/42413 numarasıyla devam eden soruşturmayla ilgili olarak gazete çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma olayın fail ya da faillerinin bulunmasına ve maddi hakikatin ortaya çıkmasına yönelik olarak titizlikle sürdürülmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Aynı gazetenin 09.05.2017 tarihli sayısında TRT kurumu ve kurum çalışanları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı belirtilmiş, ancak Cumhuriyet Başsavcılığımızca kayıtlar üzerinde yapılan tetkikte kurum çalışanları hakkında herhangi bir soruşturma veya bir başvurunun olmadığı tespit edilmiştir.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde faaliyette olan Medya İletişim Bürosunun, basın mensuplarının üzerinde çalışma yürüttüğü soruşturma ve davalarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmeleri açısından yapacakları tüm çalışmalarda, bilgi teyidi için mesai saatleri içinde veya dışında her zaman ulaşılabilir olduğu, bu bakımdan adli vakalara ilişkin yapılacak haberlerde yukarıda izah edilen hususlara riayet edilmesi, aksi halde gerçeği yansıtmayan ve teyit edilmeyen haberlerin basın mensupları açısından 5187 sayılı Basın Kanunu ve Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca sorumluluk doğuracağı hususu tüm basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir