• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman yağmura teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da öğle saatlerinde kısa süreli yağan ve etkili olan yağmur, sokak ve caddeleri adeta göle çevirirken, bazı yerlerde trafik aksadı.  

Kentte yağan yağmur alt yapıdaki eksiklikleri gözler önüne sererken, yağmur yüzünden biriken sular hem yayalara hem de araçlara zor anlar yaşattı. Bölge Devlet Hastanesinin acil girişi de yağmur suyu nedeniyle dolup taştı. Hastane önünde büyük su birikintileri oluşurken, hasta ve hasta yakınları, hastane girişinde zor anlar yaşadı.

Öte yandan bazı evleri su basarken, birçok mevsimlik ekin ise zayi oldu. Cadde üzerinde kalan yağmur birikintisi nedeni ile yayalar büyük sıkıntılar çekerken, bazı yayalar ise kepçe yardımıyla karşıdan karşıya geçebildi.

İşyerlerini su basan kimi vatandaşlar da belediyenin altyapı çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek, tepki gösterdiler.  

Her yağmur yağdığında aynı manzarayla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, bu durumun son bulmasını istediler.

İşyeri su basan esnaf Ali Önel, her yağmurda aynı sorunlar yaşandığını belirterek, "Altyapı ihmallerinden dolayı bizim her sonbahar ve kış aylarında dükkânımızı su basıyor. Hem su hem de kanalizasyon suyu ile uğraşıyoruz, artık bıktık. Saatlerce kanalizasyon suyunu temizlemek zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

Yağmur ile birlikte mevsimlik ekinlerinin zayi olduğunu söyleyen Mehmet Kaçtı ise "Hilal Mahallesi'nin 3720. ve 3725. sokaklarında sürekli bu sorunla karşılaşıyoruz. Fazla sert olmayan yağmurda bile bahçelerimizi ve evimizi su basıyor. Ekmiş olduğum mevsimlik ekinlerim de telef oldu. Daha önce belediye ekiplerine haber yolu ile şikâyette bulunmuştuk, ona rağmen hiç bir işlem yapılmadı. 5 dakikalık bir yağmurda böyle oluyorsa daha şiddetli bir yağmurda neler olacağını tahmin bile edemiyorum. Belediyeden ricamız derhal bu duruma bir el atmasıdır." dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir