• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Fiziksel aktiviteyi teşvik amacıyla öğrencilere bisiklet dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.   

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Kaya, sağlık hizmetlerini ön planda tutmak amacıyla özellikle gençlerden başlayarak fiziksel aktiviteyi artırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere dağıtılacak bisikletlerle amacımız, fiziksel hareketle obezite, hipertansiyon ve diyabet hastalığının sıklığını azaltma hedeflenmektedir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturundan yola çıktığımızda, geleceğimiz olan bu gençlerin bizleri güzel yarınlara kavuşturmaları için sağlam kafaya ihtiyaç vardır. İşte bu sağlam kafa da sağlam vücutta bulunacaktır. Umutlu, huzurlu ve güzel yarınlarımızın yetişmesinde emek sarf eden başta Sağlık Bakanlığımıza, bisikletleri tedarik eden Kahta Belediyesi adına Belediye Başkanımız Abdurrahman Toprak Bey'e ve organizasyonu sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen’e teşekkür ediyorum. Bisikletlerinizin sizlere hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaya'dan sonra konuşan Belediye Başkanı Toprak ise “Geleceğimiz olan gençlerimizin sağlıklı bir şekilde mutlu yarınlara doğru yürümesi için belediye olarak elimizi her taşın altına koymaya hazırız. Proje kapsamında ilçemizde bisiklet yolları yaparak Sağlık Bakanlığından bisiklet talep ettik. Sağ olsunlar talebimize olumlu cevap vererek ilk etapta 140 adet bisiklet gönderdiler. Şu anda burada bu bisikletlerimizi gençlerimize dağıtacağız. Ancak şunu da ifade etmek istiyorum bu bir başlangıçtır. Bunun devamını getirmeye kararlıyız. İleriki günlerde Sayın Kaymakamımız Ahmet Bey'in destekleri ve İlçe Milli eğitim Müdürümüzün yardımlarıyla daha çok gencimizi sevindirmeyi, onları sağlıklı ve mutlu yarınlara kavuşturmayı planlamaktayız. Bugün burada bisikletlerine kavuşan gençlerimizi tebrik eder, sağlıklı bir yaşam dilerim.” diye konuştu.

Program, bisikletlerin dağıtılmasıyla sona erdi. (Ömer Faruk Aydın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir