• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
Sızma girişiminde bulunan PKK`lilere hava harekatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Valiliği, Çukurca'nın Güvendağı Üs Bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lilere yönelik hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Valilik ayrıca, sınır ötesinden yapılan saldırının ardından çıkan çatışmada 2 PKK'linin öldürüldüğünü, 7 askerin de yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 3 Mayıs saat 22.00 sıralarında Çukurca'nın Güvendağı Üs Bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lilerin Gerki Tepe Üs Bölgesinde bulunan görevliler tarafından tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Bölgeye ivedi olarak Süper Cobra taarruz helikopterleri sevk edilmiş ve yakın hava desteği kapsamında 8(sekiz) hedef Hava Kuvvetleri tarafından bölgeye sevk edilen F-16 savaş uçaklarınca vurulmuştur." denildi.

Valilik ayrıca, sınır ötesinden eş zamanlı olarak saldırılarını gerçekleştiren PKK'lilerle çatışma çıktığı, bunun sonucunda 2 PKK'linin öldürüldüğünü, yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde çok sayıda roketatar ve AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silahın ele geçirildiğini ifade etti.

Açıklamada, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere toplam 7askeri personelin yaralandığı ve yaralıların sevk edildikleri Hakkari Devlet Hastanesinde tedavilerine başlandığı kaydedildi.

Konu ile ilgili adli tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Çukurca ve Zap bölgesine hava harekatı

TSK da Çukurca ve Zap bölgesine hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, 04 Mayıs 2017 tarihinde Hakkâri Çukurca`da icra edilen hava destekli operasyon kapsamında; üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen PKK'lilere ait 4 adet silah mevzii (2`si Doçka mevzii), 2 mağara ve bölgedeki sığınakların Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarıyla Çukurca kırsalı ve Irak`ın Kuzeyindeki Zap Bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla imha edildiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir