• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin-Diyarbakır Karayolu`nda dev tehlike
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her gün binlerce aracın geçiş yaptığı Mardin-Diyarbakır Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde eğreti vaziyette duran devasa kaya kütleleri, yoldan geçen sürücüler ve vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor.

Vatandaşlar, tepenin üst yamacında bulunan devasa büyüklükteki kayanın, yağışların ardından havaların ısınmasıyla yumuşayan topraktan koparak yola düşmesinden endişe ediyorlar.

Her gün aynı yolu kullanan sürücüler, kayaların düşme tehlikesi nedeniyle çok korktuklarını ifade ederek, yetkililerden bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

Büyük tehlike saçan kaya kütlesi yola düşmeden yetkililerin acilen çözüm bularak, çalışmalara başlamalarını talep eden sürücülerden Nurettin Çokan, "Sürekli Mardin-Diyarbakır Karayolu'nu kullandığımız için tepedeki taş kütlesi dikkatimizi çekti. Taş düşmek üzere, altı tamamen boşalmış. Bu taşın düşme ihtimali çok yüksek. Bu yüzden buna bir önlem alınması gerekir diye düşünüyorum. Buradan yetkililere sesleniyoruz ve onlardan bu taşın bir an önce indirilmesini istiyoruz. Şu anda yol çalışması var. Bu yüzden taşın aşağıya indirilmesi konusunda bir fırsattır. Eğer şu an taş düşürülse yol bozulmaz ve ikinci bir masraf çıkmaz. Yetkililerin, bu kocaman taşı aşağıya indirmesini istiyoruz." dedi.

Son olarak Çokan, "Bu kaya düşmeden önlemi alınsa çok iyi olur. Yüzlerce araba buradan geçiyor. Kaya her an düşebilir. Tonlarca ağırlıktaki kayanın düşmesi durumunda Allah korusun büyük bir faciaya sebep olabilir. Bu yüzden düşmeden önlemini alsalar iyi olur." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir