• DOLAR 32.321
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2396.231
  • ...
"Ülkemiz üzerindeki algı operasyonları yerle bir edilmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Van TSO) aylık meclis toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çiftci, 16 Nisan`da ülkede sivil bir devrimin gerçekleştiğini dile getirdi.

Yönetim sisteminin değişmesi noktasında önemli bir kavşağın dönüldüğünü söyleyen Çiftci, "Halkımızın desteğiyle 17 Nisan sabahı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ülkemiz üzerindeki algı operasyonları da yerle bir edilmiştir. Bizler hiç durmadan, yorulmak nedir bilmeden koşturacağız. Halkımız kazansın, ülkemiz büyüsün istiyoruz. Hep birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle 2023`e çok daha güçlü yürüyeceğiz. Nasıl ki siyaset alanında azınlığın çoğunluğa tahakkümü kalktıysa, projeleri olmayan, vatandaşa hizmet götürülmesi noktasında çaba göstermeyen, şeffaf, adil, hızlı ve hesap verilebilirlikten uzak her türlü yönetim anlayışı kalkmış, kalkmadıysa da iflas etmeye mahkûm olacaktır." dedi.

"Ülke koalisyonlar eliyle artık yönetilmeyecektir"

Bundan sonra ülke yönetiminin koalisyonlarla olmayacağına vurgu yapan Çiftci, "Bugün yüzde 51`in meşruiyetini tartışanlar, dün yüzde 20`lerin zilletini üzerinde taşıyanlardır. Dolayısıyla çağın gereklerine, milletin özüne ve hakka dayalı bir yönetim anlayışı ile meselelere yaklaşılacaktır bundan kimsenin şüphesi bulunmasın. Biliyorsunuz ki buna yönelik dış dünyada özellikle de AB üyeleri nezdinde söz konusu sistem değişikliğine yönelik itirazlar geliştirildi.  Hatta o kadar ki; 'Bu oylamaları yenileyin' şeklinde haddi aşan, iç siyasetimize karışma diye tanımlayacağımız müdahale girişimleri oldu. Bunun yanı sıra referandum oylamasının sıhhiliği dahi tartışıldı." diye konuştu.

Dünyanın, Türkiye'den yayılacak bir iyiliğe muhtaç olduğunu ifade eden Çiftci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bizler, ülke olarak kimsenin ekmeğinde, suyunda kısaca nasibinde gözü olan bir ülke değiliz. Ve belki de dünya, bugün Türkiye`den yayılacak bir iyilik hareketine muhtaç ve bu iyilik yağmurları yağmadığı sürece de yerkürede haksızlıklar ve zulüm hüküm sürmeye devam edecek. Bizler biliyoruz ki Kuran-ı Kerim'de de ifade edildiği üzere, 'Allah-u Teala nurunu tamamlayacaktır'. Dolayısıyla haksızlığa karşı, bekamızın korunmasına yönelik bir sistematik ortaya konuldu ve inşallah devamı da gelecektir."

"Ağustos-Eylül gibi Kapıköy'ün açılışını hep birlikte yapacağız"

Konuşmasında Kapıköy Gümrük Kapısı'nda yapılan modernize çalışmaları ile devam eden Çiftci, buradaki çalışmaları daha erken bir tarihte sonlandırılacağını söyledi.

Çiftci, "Bu anlayış ve yaklaşım çerçevesinde, bildiğiniz üzere, Kapıköy Gümrük Kapısını yeniliyoruz. İran`a açılan Kapıköy´ün modernize edilerek faaliyete geçirilmesinin İran`la artan ticaretimiz üzerinde olumlu etki yapacağını, bununla kalmayıp Van ilimizde turizm ve bölgesel kalkınmayı geliştireceği, İran`la siyasi ilişkilerimizi de pekiştireceğini değerlendiriyorum. Kapıköy Gümrük Kapısı yer teslim işlemleri 27 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanmış, bildiğiniz gibi 24 Ağustos 2016 tarihinde de temel atma törenini gerçekleştirmiştik. İnşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu yenileme işinin yaklaşık 18 ayda tamamlanmasını öngörmüştük. İnşallah Ağustos, Eylül gibi de Kapıköy'ün açılışını hep birlikte yapacağız. Van'ımız için çok önemli olduğuna inanıyorum. Bitimi ile birlikte Van ve Bölge ekonomisine çok büyük katma değer kazandıracağına inanıyorum. Hemen bitiminde Van'ın kurumsallaşıp gelişmesi için de inşallah 100 tane de lojman ihalesi yaptık ve o lojman ihalesinden sonra bir kaç gün içinde temellerini atacağız. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'nın sunumu ile devam eden toplantı, Bakan Yardımcısı Çiftci'ye plaket takdimi ile sona erdi.

Çiftci, daha sonra Van TSO'da hayata geçen "Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Koordinasyon Merkezi" ile "Tekstilde İşgücü Yerinden Edinmiş Kişilerle Gelişiyor" projelerinin açılış törenine katıldı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir