• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Kadifekale Deprem Sonrasını Andırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Kadifekale`de uzun süredir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşillendirme çalışmaları yapılıyor. Öncesinde yüzlerce ev yıkıldı ve bölge sakinleri mecburi olarak mahallelerini terk edip başka yerlere taşındı. İzmir`in en eski yerleşim birimlerinden biri olan Kadifekale adeta dağa dönüştü.
 
Evlerin yıkılmasının ardından belediye bölgede yeşillendirme çalışmalarına başladı ve arabaların geçmesi için yollar yapıldı. Ancak toprakta, bazı yerlerde 50 cm genişliğinde yarıkların oluşması vatandaşı tedirgin ediyor. Bakıldığında büyük bir deprem sonrasını andıran yollardan bırakın arabayı motosikletlerin bile geçmesi müşkül.
 
Burada büyük bir tehlikenin yaşandığını belirten mahalle sakinlerinden Hasan Usta şunları söyledi: "Şöyle bir bakarsanız sizde fark edeceksiniz adeta dağ kayıyor. Hemen aşağıda ise okul var ve bu okulda çocuklarımız okuyor. Okulun dibinde istinat duvarı vardı, yaklaşık bir hafta önce bu davarı kaldırdılar. Duvarı kaldırdıklarında aşırı yağmurlar vardı, inanın evde gözüme uyku girmedi. O yağışlarda dağ komple aşağı inebilirdi, bu duvarı kaldırıp yerine taş duvar yapacaklarmış. Tamam, da tedbir olarak istinat duvarını kaldırmadan da yapabilirlerdi, ya da bir an önce hızlı bir şekilde ne yapacaklarsa yapsınlar" dedi.
 
Kaymanın Kale`nin içinde bulunan su deposundaki çatlaklardan meydana geldiğini savunan Hasan Usta şöyle devam etti: "Ne yaparlarsa yapsınlar buradaki tehlike bitmeyecektir, zira yukarıdaki su deposunda çatlak var. Baksanıza yer kayıyor, sorunu yukarıdan çözmeleri lazım."
 
"Son olarak yetkililerin bir an önce acil bir çözüm bulmalıdır" diyen inşaat ustası şu çağrıda bulundu: "Burada çocuklarımız tehlike altında, biz tehlike altındayız. Allah korusun burası bir sabah kalktığımızda çökmüş de olabilir. Buradan yetkililere sesleniyorum, yukarıda evlere içme suyu ulaştırılan su deposunda çatlak var. Kaçan su nereye gidecek, muhakkak bir yerlerden çıkacak. Öncelikle biran önce yukarıdaki su kaçağını bulup onarsınlar ve ardından bu kaymaya karşı acil önlem alsınlar."

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33861.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33860.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33859.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33858.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33857.jpg

(Yunus Şani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir