• DOLAR 32.38
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2379.173
  • ...
Eruh'ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt'in Eruh ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Eruh İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe; HÜDA PAR Siirt Başkanı Behçet Sevgili, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen etkinlik, Molla Muhammed'in Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Hidayet İlahi Grubu Mevlid-i Şerif okudu.

İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Kerbela Şanlı, programda yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'in adalet yönüne dikkat çekti.

Şanlı, "Allah Resulü mübarek hayatı boyunca, toplumda adaleti hâkim kılmak için mücadele etmiş, gerek Müslümanlar gerekse gayrimüslimler arasındaki muamele ve hükümlerde adaletin en güzel örneklerini vermiş, adaleti temel hakların ve özgürlüklerin korunması, toplumsal huzurun ve barışın sağlanmasının teminatı olarak görmüştür. Hz. Peygamber'in mübarek hayatını incelediğimiz zaman, O'nun hem içeride hem de dışarıda adaleti tesis etmeye çalıştığını görürüz." dedi.

Hz Muhammed'in Müslümanlar ve gayrimüslimler arasında adaletli tesis ettiğini söyleyen Şanlı, "Peygamber Efendimiz bir taraftan Mekkeli ve Medineli Müslümanlar arasında kardeşlik ilan ederken diğer taraftan da Medine Sözleşmesi ile Müslüman, Yahudi ve müşrikler arasında adaleti sağlamaya çalışıyordu. Kur'ân-ı Kerîm'de Hz. Peygamber'in bu yönüne dikkat çekilerek 'Onlar sana gelirlerse aralarında adaletle hükmet' buyrulmuştur. Hz Peygamber'in evrensel bir ilke olan adaletten -gayrimüslimler için bile olsa- asla taviz vermemesi gerektiği bildirilmiştir. Allah bizleri Resulüne uyan ve itaat eden kullarından eylesin." ifadelerini kullandı.

Hidayet ilahi Grubu, kız ve erkek çocuklardan oluşan grubun seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından,  Meryem Tetik ve Fatma Güngör’ün okudukları "Kırk Yaşındasın" şiiri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (Cuma Ant- İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir