• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özhaseki: Şırnak`ta 12 bin 500 konut yapıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Şırnak Merkezde yaklaşık 7 bin 500 konut yapıyoruz. Cizre`de 3 bin 500, Silopi ve İdil ilçelerimizde 1 bin 500 konut yapıyoruz. Toplamda 12 bin 500 konut yapıyoruz ” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, Cizre ilçesindeki  temaslarının ardından Şırnak-Cizre Karayolunda yapılması planlanan şehirlerarası otobüs terminali, Şırnak Kadın Doğum Hastanesi, belediye hizmet binası ve mağduru vatandaşlar için TOKİ tarafından Bahçelievler Mahallesi'nde inşası süren konutlar ile ilgili incelemelerde bulundu.

Şırnak Valiliğine geçen Özhaseki, Şırnak Valisi Ali İhsan Su tarafından karşılandı. Özhaseki, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak merkezi Cizre, Silopi ve İdil de örgütün vatandaşı rahatsız etmesinden sonra devlet olarak huzuru sağlamak için operasyon yapıldığını anımsattı.

Özhaseki şöyle konuştu: “İnşallah buralarda bir daha terörün adından bahsedilmeyecek. Teröristler kimseye eziyet edemeyecek. Kimsenin evini yıkamayacaklar. Çoluğunu çocuğunu kaldırıp dağlara götüremeyecekler. Buralarda çocuk ölümlerini sağlayıp anaların ağlamasını izleyemeyecekler. Öyle ümit ediyoruz. Vatandaşın huzuru bundan sonra mutlaka devam edecektir diye ümit ediyoruz. Bu yönde çalışmalarımız, gayretlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Şırnak İlinin tamamında vatandaşların çok huzurlu olduğunu göre biliyoruz.”

Şırnak genelinde yapılacak olan konutla ilgili de bilgi veren Özhaseki, “Şırnak genelinde 12 bin 500 konutun inşaatına başladık. Bu inşaatların bir kısmı bitti. Bir kısmı devam ediyor, bir kısmı birkaç ay sonra bitecek, bir kısmı da sene sonunda bitecek. Ama senenin sonuna kadar bütün konutları bitirmiş olacağız. Şırnak Merkezde yaklaşık 7 bin 500 konut yapıyoruz. Cizre`de 3 bin 500, Silopi ve İdil ilçelerimizde 1 bin 500 konut yapıyoruz. Toplamda 12 bin 500 konut yapıyoruz. Ayrıca bu konutları sadece ev yapmak için, ya da 80-100 metrelik evler yapıp insanlar da başlarını soksun işimizde bitsin gibi basit bir düşünceyle de yapmıyoruz. İçerisinde sosyal donatı alanların olduğu, insanlar ihtiyaç duydukları gerek taziye evleri, gerekse kreş, anaokulu gibi okulların bulunduğu yolların düzgün olduğu, otoparkların  parkların olduğu gayet güzel bir hesap bir plan içerisinde yapıldığı konutlar inşa ediyoruz. Yeni bir yaşam merkezi inşa ediyoruz. Gerek Cizre merkezinde gerekse ilçelerimizde bunların göz önünde bulundurarak yaptık. Konut yaparken bu özellikleri göz önünde bulunduruyoruz.” dedi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir