• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Genç Sada Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma" final yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Bağlar İmam Hatip Ortaokulu ve Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu müdürlükleri Koordinatörlüğünde "Genç Sada Kur`an-ı Kerim'i Güzel Okuma" ve "Yıldız Bilaller Ezan Okuma" final yarışması düzenlendi.

TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun konferans salonunda gerçekleşen programa Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, müftülük yetkilileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak`ın Kur`an-ı Kerim ve Ezan`ın önemine yönelik konuşmasıyla devam etti. Yarışma, jüri üyeleri tarafından yarışma kurallarının ve puanlama sisteminin açıklanmasından sonra başlanıldı.

Yarışmaya jüri üyeleri olarak Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Din Öğretim Genel Müdürü Fatih Çakmaktaşı`nın katıldı.

"Genç Sada Kur`an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması"nda Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İsmail İkbal Çiçek birinci, yine aynı okulun öğrencisi Hüseyin Kıcınuk, "Yıldız Bilaller Ezan Okuma" yarışmasında birinci oldu.

Her iki yarışmada da birinci olan adaylar duygularını İLKHA mikrofonuna anlattı.

Yarışmanın çok faydalı olduğunu söyleyen "Yıldız Bilaller Ezan Okuma" bitincisi Hüseyin Kıcınuk, arkadaşlarıyla beraber hayırda yarıştıklarını söyledi.

"Genç Sada Kur`an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması" birincisi İsmail İkbal Çiçek ise yarışmanın çok anlamlı olduğunu ve bu yarışmanın kaybedeninin olmadığını ifade etti.

Yapılan yarışmalarla ilgili bilgi veren Öğretmen Meryem Atlı, “Bu yarışma her yıl yapılıyor. Sadece ezan okuma ve Kur'an-ı Kerim okuma dalında değil 5 dalda yapılıyor. Okuma Arapça ve ilahi okuma ile şiir yarışmaları da gerçekleştiriliyor. İkbal öğrencimiz Kur'an-ı Kerim dalında, Hüseyin ise ezan dalında birinciliği elde etti. Bu etkinlikler öğrenciler çok olumlu yönde etkiliyor. Bu vesileyle birbiriyle tatlı bir mücadele ediyorlar. Okulumuzda çok farklı bir hava estirdi bu etkinlik.” dedi.

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak ve Din Öğretimi Genel Müdürü Fatih Çakmaktaşı birincilere ödüllerini takdim etti. (M. Sıddık Bilge – İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir