• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
STK`ların Kutlu Doğum etkinliğine desteği sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şubesi, Newroz Miting Alanında yapılacak olan "Hak ve Adet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliğine destek vererek halka, etkinliğe katılmaları çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş Peygamber ve Sahabeler şehri Diyarbakır`da halkın 30 Nisan`da Newroz meydanında Peygamber aşkıyla buluşmasını umduklarını dile getirdi.

Mevlid programının yapılmasındaki amaçlardan birinin Resulullah(as)`ın hayatını kapsayan sosyal siyasal, ekonomi ve diğer yönlerinin toplumda benimsenmesi ve toplumun İslami hassasiyet kazanması olduğuna dikkat çeken Aktaş, Kutlu Doğum etkinliklerinin Resulullah`ın hayatını yaşayıp yaşatabilmeleri için bir vesile kılmaya çalıştıklarını ifade etti.

"Etkinlik, Resulullah`ın İslam toplumu içerisinde ahlakının güzel bir şekilde yaşanması içindir"

Her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu'nun yaptığı Kutlu Doğum etkinliği çalışmalarının ana temelinde Hazreti Peygamber'in bir özelliğini anlatmak olduğunu vurgulayan Aktaş, bu yılki etkinliklerinin ana temasının "Hak ve Adet Rehberi Hz. Muhammed" olduğunu hatırlattı.

Aktaş, "Bu yılki temada toplum içerisinde hayat alanın her yerinde kaybolmuş olan Resulullah (as)`da bulunan hak ve adalet ölçüsünün bir nebze olsun topluma hatırlatılmasıdır. İnsanların bunu kendi hayatında yaşarken aynı şekilde bunu yaşatmaları konusunda bir hatırlatmadır. İnşallah bu vesileyle toplum hem Resulullah`ı hatırlamış olacak hem de bu eksik olan hayatında eksik olan bu konulara biraz daha duyarlı bakacak ve bunu biraz daha kendi hayatında tatbik etmesine vesile olacak.  Bunun da faydalı ve hayırlı bir iş olduğuna inanıyoruz." dedi.

Aktaş, şöyle konuştu: "Kutlu Doğum etkinlikleri, özellikle de Resulullah (as)'ın İslam toplumu içerisinde hayatının ve ahlakının güzel bir şekilde yaşanması ve Kur`an-ı Kerim`in ölçüsü içerisinde Resulullah(as)`ın sünnet-i seniyesine intiba edilmesi amacıyla yapılan bir çalışmadır. Türkiye içerisinde bazı insanların ya da bazı kesimlerin kendi anlayışlarına göre Mevlidi, İslam`ın belki dışına çıkarak ya da bazı hassasiyetleri arka plana atarak yapmış oldukları davranış ve hareketler bu konuda bizi bağlamaz. Yaklaşık olarak 12 yıldır  Peygamber Sevdalıları Platformunun  bir temsilcisi olan  Mustazaflar Cemiyeti  olarak bu işe  her zaman katkı sunduğumuz  gibi genellikle en dikkat ettiğimiz nokta İslami hassasiyettir.  Bu hassasiyete de her zaman için  birinci derecede  yer verdiğimizden dolayı  bu konuyu kesinlikle abartıldığını ya da birileri tarafından  bir yere çekilmek istendiği kanaatindeyiz."

Aktaş, açıklamasının sonunda tüm Peygamber aşığı halkı, yapılan etkinliğe katılmaları yönünde çağrıda bulundu.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)









 

Bu haberler de ilginizi çekebilir