• DOLAR 32.549
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.347
  • ...
Huylu huyundan vazgeçmez mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyda Ünal / doğruhaber

Güzellik bakmasını görebilen gözdedir.  Hangi yaratılmışa  bakıverseniz  yaratıcının kudretini  görebileceksiniz. Güzellik göreceli bir kavramdır. Biz Müslümanlara  göre güzelliğin  hası huydadır. Peki huylu huyundan vazgeçmez mi? Güzellik doğuştan mı  imandan mi?

Lacivertli ruhlar etrafta böylesine fazlalaşmışken gökyüzü bile bir an önce silkelenip doğrulmamızı  beklerken, renklerin açığından  koyusuna yolculuğumuz devam ediyor. Bilmediğimiz bir geminin son yolcularıyız belkide. Belkide gemi batmak üzere.  Bilinmeze yolculuğumuzda kaptan kim gemi kim yol nereye bunları da bilmiyoruz. Yaşam denen gemimiz  her an kayalıklara çarpmak üzereyken silkinme  vakti gelmedi mi?

Kişiliğin değişmeyeceğini bir çoğu iddia etse de huy kişilik değildir. Fakat insanı insan yapan huyları olduğu gibi kişiliğini oluşturan temel yapı taşları da huylarıdır.  İnsanın seçtikleri benimsedikleri onun haritasını belirler. Bazı kararlar davranışlarından huylarına kadar belirleyici bir faktör olmuştur.  Şimdi öyle bir kararlar almalısınız ki huylu huyundan vazgeçmeli.  Peki kötü huylardan vazgeçme zamanı gelmedi mi?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir