• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Batman Valisi OSB`de incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet yürüten fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Vali Deniz'e Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer eşlik etti.

OSB Müdürü Zeynep Akbel'den OSB genişletme çalışmaları hakkında bilgi alan Deniz, daha sonra firma ve fabrikaları ziyaret etti.

Farklı alanlarda üretim yapan 5 fabrikayı ziyaret eden Deniz, fabrikalarda incelemelerde bulunarak, üretim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

OSB'de incelemelerde bulunan Deniz, OSB'nin genişletilmesiyle birlikte istihdamın artacağını belirterek, OSB bünyesinde istihdama, üretime ve ihracata yönelik faaliyette bulunmak isteyen firmaların müracaatları halinde kendilerine gerekli kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

Deniz, fabrika ziyaretlerinin ardından, OSB yerleşkesindeki fabrikaların ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Özel BOSB Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

OSB bünyesinde kurulan ve sanayicinin ihtiyaç duyacağı nitelikli eleman temini konusunda bilim, teknik mesleki ve teknik anadolu liselerinin önemli olduğunun altını çizen Deniz, bu okulda eğitim-öğretim gören öğrencilerin aldıkları mesleki eğitim ve elde edecekleri deneyim sayesinde işgücüne katılmalarının daha kolay olacağını belirtti.

Öğretmenlerle de bir süre sohbet eden Deniz, öğrencilere meslek kazandırılmasının yanında milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirilmesi için eğitimcilere önemli sorumlulukların düştüğünü vurguladı.

OSB ziyaretinin ardından Vali Deniz, Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) 2014 Yılı Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Kıra Dağı'nda İl Özel İdaresi tarafından yapılan mesire alanı çalışmalarını yerinde inceledi.

Alt yapı çalışmalarının yapılmaya başlandığı, "Elini Uzat, Engel Olma" temasıyla inşa edilen mesire alanını gezerek incelemelerde bulunan Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

500 dönüm alan üzerine inşa edilen mesire alanında oturma bankları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru ve otopark alanlarının yapılacağını belirten yetkililer, vatandaşların aileleri ile birlikte rahat bir ortamda zaman geçirebileceği bir mesire alanının yapılacağını ifade ettiler. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir