• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Gümüşhane`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Gümüşhane'de "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, ses sanatçısı Yakup Kazak'ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Okunan ilahilerin ardından Yazar M. Ali Ortaç katılımcılara hitap etti.

Hz. Muhammed dünyaya gelmeden önce bütün güçlerin zorba ve zalimlerin elinde olduğunu belirten Ortaç,  onun dünyaya gelişiyle mazlumlara adalet dağıttığını söyledi.

Ortaç, "Onun bizim için özel bir sebebi var. Çünkü o yeryüzüne gönderilirken gönüller kararmıştı, hak ve adalet neredeyse yok olmuştu. Tüm haklar zalim, zorba ve güçlünün elindeydi. Hz. Resullullah o cehalet karanlığını dağıtmak, insanları karanlıktan huzur iklimine davet etmek için geldi. İslam'ın kurtarıcı olduğunu, kula kulluktan kurtardığını gönüllere nakşetmeye, hak ve adaleti tesis etmeye geldi. Eğer biz onun hak ve adaletini getirirsek sadece biz değil dünya, tüm insanlık huzur bulacak." dedi.

"Kendimizi ona benzetmemiz gerekmektedir"

Hz. Peygamber'in yolunu takip eden ashabın büyük cefaları göze aldığını dile getiren Ortaç, sözlerine şöyle devam etti: "O insanlar her şeyi göze alarak korkmadan, çekinmeden Hz. Peygamber'in yanında yer aldılar, birçok bedel ödediler. Sadece 'Rabbimiz Allah'tır.' dedikleri için büyük bedeller ödendi. Peygamberimiz miraçtan inince asla kibre kapılmamış, iner inmez insanları İslam'a davet etmiştir. Bugün kaçımız onun yaptıklarını yapıyoruz, kaçımız onun gibi güveniliriz? Kendimizi ona benzetmemiz gerekmektedir. Yoksa Allah Resulü ve ashabı o fedakârlıkları göstermeseydi İslam'ın güzelliğini, hak ve adalet anlayışını hâkim kılamazlardı."

"Ümmetin İslam'ı yaşayan samimi Müslümanlara ihtiyacı var"

Ashabıyla birlikte İslam uğruna cefa çeken Hz. Muhammed'in ümmetinin, onun yolunu sürdürmesi gerektiğine vurgu yapan Ortaç, "Onlar İslam'dan dönmedi ve Allah Resulünü yalnız bırakmadı. Allah Resulü ve ashabı yaşantılarıyla Allah'a olan sevgilerini, imanlarını, samimiyetlerini göstererek ve büyük bedeller ödeyerek bu aziz dini buraya getirdiler. Bugün kimse bize dinimizi inkâr ettirmiyor diye o mücadeleyi vermezsek nankörlük yapmış oluruz. Hak ve adaleti getirmek adına bugün de fedakârlıkta bulunmamız, dini yaşamamız lazım. Bu dini yaşamak için önce etrafımıza güven vermemiz lazım. Muhammed'ül Emîn'in ümmeti olan emin Müslümanlar olmamız lazım. Allah'a iman edenler olarak sadece Allah'tan korkmamız lazım. Allah'a karşı olan korkumuzu haramlardan kaçarak ve İslam'ı yaşayarak göstermemiz lazım. Bugün ümmetin İslam'ı yaşayan ve İslam'a örnek olan samimi Müslümanlara ihtiyacı var. Allah Resulü etrafına güzellikler yaydı, insanlar iman etti ve Müslümanlar Medine'de devlet kurdu." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından etkinlik, seslendirilen ilahilerden sonra sona erdi. (Yusuf Bingöl-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir