• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
"Halkın iradesi üstünde mahkeme kararı olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`nin 16 Nisan`da yapılan halkoylamasının sonuçlarının iptali için YSK ve Danıştay`a başvurmasını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ana muhalefet partisi şu anda mahkemelerde dolaşıyor. Halkın iradesi üstünde mahkeme kararı olmaz. Halk son sözünü söyledi ve kararını verdi.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat toplantısına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

16 Nisan`da gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz,  Bingöl`ün Türkiye genelinde en fazla ‘Evet` oyu veren on il arasına girdiğini ifade ederek, “Bütün emeği geçenlerin ortaya koyduğu bir başarıdır. Hiçbir başarı şahsi değildir, bütün başarılar ekip çalışmasının birlikte çalışmanın sonuçlarıdır. Bu başarıda az veya çok şöyle ve böyle hangi şekilde olursa olsun katkısı olan, emeği olan, herkesten Cenabı Allah razı olsun.” diye konuştu.

Yılmaz, “Türkiye`de çok şükür iyi bir netice çıktı. 51.4 gibi net evet sonucu çıktı. 25 milyondan fazla insan bu seçimde evet demiş oldu ve bir milyon 400 bine yakın evetler de, hayır oylarına göre bir fazlalık var. Henüz kesin resmi sunuşları, Yüksek Seçim Kurulu yayınlamış değil ama herhalde önümüzde günlerde o da yayınlanacak. Yayınlandıktan sonra artık Türkiye`de yeni bir dönem başlamış olacak.” dedi.

Bingöl ili ile ilgili seçim sonuçlarını değerlendiren Yılmaz, “Bingöl`de yaklaşık 96 bin kişi sandık başında ‘Evet` kullandı. Bu bir rekor, Bingöl`de bugüne kadar verilmiş en büyük oy. Bu da yüzde 73 tekabül ediyor.Bundan dolayı Cenaba Allah`a hamd ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

CHP`nin seçim sonuçlarının iptali için Yüksek Seçim Kurulu ve Danıştay`a başvurmasını değerlendiren Yılmaz, “Ana muhalefet partisi şu anda mahkemelerde dolaşıyor. Biz onlara şunu tavsiye ediyoruz, mahkemelerde dolaşmasınlar, gitsinler siyaset yapsınlar. Halka kendilerini sevdirme gayreti içerisinde olsunlar. Halkın iradesi üstünde mahkeme kararı olmaz. Halk son sözünü söyledi ve kararını verdi. Bundan sonra hepimize düşen halkın kararına saygı göstermektir. Bütün tartışmalar geride kaldı dolayısıyla biz şu anda halkımızın kararına saygı duyacağız ve yeni yönetim sistemini en güzel şekilde hayata geçireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir