• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Muş Kutlu Doğum etkinliğine hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörlüğü Kutlu Doğum Etkinliği düzenliyor. Platformun Muş Temsilcisi Hamit Akşi, etkinlik için hazırlıklara başladıklarını belirterek tüm Muş halkını etkinliğe davet etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörlüğü büyük güne hazırlanıyor. 29 Nisan 2017 Cumartesi günü, Muş Şehir Stadyumunda, saat 13.00`de yapılması planlanan Kutlu Doğum etkinliği için çalışmalar son sürat devam ediyor.

Platform tarafından şehrin farklı noktalarına bilbordlar asılsı ve ev ev dolaşılarak Hz Muhammed`in haatını konu alan “ Hira`sa Yükselen Nur” isimli kitap dağıtılarak halk etkinliğe davet edildi.

 “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed”  temasıyla düzenlenecek etkinliğe Muş halkını davet eden Peygamber Sevdalıları Muş Koordinatörü Hamit Akşi,yeryüzündeki zulmün ancak Hz. Muhammed (sav)`in getirmiş olduğu hak ve adaletle kalkabileceğine vurgu yaptı.

Akşi, “Hz. Muhammed`in (sav) sevgisini halkımızın kalbine nakşetme, O`nu anlama ve anlatma mücadelesini veriyoruz. Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinliğin teması ise ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)`dir. Bu zulmün kalkması ve yeryüzüne hak ve adaletin hâkim olması için Peygamberimiz`in vahye dayalı getirmiş olduğu hak ve adalet anlayışının yeniden yeryüzüne hâkim olması gerektiği inancındayız. Bunun için de Peygamberimizin tanınması, hayatının okunması, hayatının anlaşılması ve öğretilerinin sosyal hayata yerleşmesi gerektiğine inanarak bu çalışmaları yapıyor ve mücadele ediyoruz.” dedi.

Bu yıl düzenledikleri etkinlikler ve 29 Nisan Cumartesi günü Muş Şehir Stadyumunda düzenleyecekleri etkinliğe dair bilgi veren Akşi, “Bu yıl Muş`ta toplamda 8 merkezde etkinliklerimiz oldu. Bunlar, Korkut ilçemiz, Kızılağaç,Yaygın ve Yeşilova beldelerimiz ile Arpayazı, Çengilli ve Karabey köylerimiz idi. Bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerimizin finalini ise 29 Nisanda, Muş Şehir Stadyumunda düzenleyeceğimiz ‘Büyük Etkinlikle` sonlandıracağız inşallah.Bu etkinlikler ve bu paraleldeki çalışmalarımız kapsamında Muş merkez, ilçe ve köylerde Peygamberimizi (sav) anlatan toplamda 15 bin kitap ev ev dolaşılarak dağıtacağız. Bunun yanı sıra köyler ve Muş merkezde 2 bin adet afiş asıldı. Ayrıca bölgedeki kanaat önderleri, STK`lar, okul idarecileri, muhtarlar ziyaret edilerek etkinliğe davet edildi. Etkinliğe hazırlık çalışmalarımız son aşamalardadır. 29 Nisan Cumartesi günü saat 13.00`de, Muş Şehir Stadyumunda düzenleyeceğimiz etkinliğimize ‘haydi Muş halkı Muhammedi sevda için Muş Şehir Stadyumunda buluşalım` diyor ve tüm halkımızı etkinliğimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir