• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Bingöl`de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 2. Olağan Toplantısı` gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda kurul üyelerinin katılımıyla yapılan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Köşger, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2017 yılı 2. Olağan toplantısı için toplanıldığını, istihdam ve mesleki eğitim alanında bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumu ile bundan sonraki çalışmalar hakkında planlama yapılacağını ifade etti.

Toplantıda yaptığı sunumda, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalarının rakamsal verileri ile sonuçları ve gerçekleşmeleri hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Halis Erdoğan, "İl Müdürlüğümüzce toplam 1302 kişi işe yerleştirilmiştir.  Mesleki Eğitim Kursları kapsamında 4 kurs düzenlenerek 199 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 169 program düzenlenerek 348 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. Özel Politika Kursları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliğinde toplam 25 kişilik Çoban/Sürü Yönetim Elemanı(Küçükbaş) mesleğinde kurs düzenlenmiştir." dedi.

Ayrıca Altı Nokta Körler Derneği işbirliğinde Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme mesleğinde 10 kişiye yönelik kurs planlanmış ve başvuruları devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "459 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmıştır. 533 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. 678 işyeri, 26 eğitim kurumu yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 93 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır." diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Toplum Yararına Programlar kapsamında 2017 yılında İl, İlçe, Belde Belediye Başkanlıkları, İl Müftülüğü, İl Özel İdaresi, Bingöl Üniversitesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde toplam 1400 kişilik program 03.04.2017 tarihinde başlatılmıştır. Ayrıca İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile düzenlenen 192 kişilik programlar devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir