• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
ASKİ`den Akıllı Vezne Uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, akıllı vezne uygulaması başlattı. Proje hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, fatura ödemeleri için 7/24 hizmeti getirdiklerini belirtti.
 
ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz`le birlikte otomatik ödeme yapılabilen "Akıllı Vezne"yi tanıtan Aldırmaz, Genel Müdürlük binasında başlatılan hizmetin zamanla yaygınlaşarak tüm kente yayılacağını vurguladı. Bankamatik sistemiyle işleyen "Akıllı Vezne" sayesinde, vatandaşların su faturası bedelini çok daha kolay ödeyebileceğini kaydeden Aldırmaz, "Sistem; hem kredi kartı, hem de nakit parayla çalışıyor. Fatura bedelini yatıran vatandaşımız, paranın üstünü kuruşuna kadar alabiliyor. Ayrıca, sistem sesli olarak vatandaşa yardımcı oluyor. Bankamatik sistemini yaygınlaştıracağız, akıllı vezneleri vatandaşın ayağına kadar götüreceğiz" şeklinde konuştu.
 
Akıllı Vezne Özellikleri İse Şu Şekilde Açıklandı:
"Nakit veya kredi kartı ile tahsilat yapabilme. Madeni para üstü verebilme. Kâğıt para para üstü verebilme. İşlem sonrası makbuz verebilme. Barkot okuyucu ile barkotlu faturalarda hızlı işlem yapabilme. On-Line olarak merkezi veri tabanı güncellemesi. Merkezi yönetim yazılımı ile Uzaktan izleme ve raporlama. Vezne operatör kullanımlarında smart kart ve şifre kullanımı ile güvenli müdahale. Operatör paneli kullanımı için SmartCard ve şifre kontrollü giriş sistemi. İzinsiz müdahalelere karşı otomatik alarm üretimi. Operatör yazılımı ile vezne içindeki her türlü donanımın kontrolü. Pencere tipi ile tüm mekân kullanımlarına uygunluk. Tahsilât noktalarının yaygınlaştırılmasına olanak sağlaması ve müşteri memnuniyetinin arttırılması. Veznedar görevlendirme zorunluluğunun ortadan kalkması.7/24 çalışma özelliği."
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir