• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kutlu Doğum etkinliklerinin FETÖ ile hiçbir alakası yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından dün on binlerin katılımıyla büyük bir aşk ve heyecan ile düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşığı kadın, erkek ve engelliler duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu`na düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerinden memnun olduklarını ve platform yetkililerine teşekkür eden Gaziantepliler, özellikle de son zamanlarda art niyetli bazı medya kuruluşlarında yer alan "Kutlu Doğum Haftası bir FETÖ projesidir" söylemlerine tepki gösterdiler.

"Peygamber sevgisi engel tanımaz"

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum etkinliğine ilk defa katıldığını belirten bedensel engelli Selçuk Uçarkuş, "Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolaya Allah razı olsun. Gerçekten de muhteşem bir etkinlikti. Gelmeyen herkes pişman olacaktır. Peygamber Sevdalıları`nın bu etkinliğine ilk defa katıldım. Bundan sonra inşallah Gaziantep Engelliler Derneği olarak Peygamber Sevdalıları`nın düzenleyeceği bütün etkinliklerine de katılacağız. Peygamber sevgisi engel tanımaz gelmek isteyen bütün engelli insanları mutlaka bu tür etkinliklere davet ediyorum."dedi.

Kutlu Doğum etkinliğine ilk defa katıldığını belirten bir diğer bedensel engelli Ökkeş Faruk Masmas da "Birlik beraberlik bu olsa gerek. Hiçbir ayrım olmadan Kürt`ü, Türk`ü Arap'ı, Laz`ı burada. Buradaki katılımcılar ve görevliler olsun bizlere çok güzel ilgi alaka gösterdiler, bir eksiklik hissetmedik. Onlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"O`nun engelli sahabelere davranışı bizler için bir örnektir"

Bedensel engelli İhsan Alpyürük ise, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerini 2006`dan bu yana hiç kaçırmadığını söyledi.

Gaziantep`teki etkinliklerin yanı sıra Diyarbakır`da düzenlenen etkinlikleri de kaçırmadığını ifade eden Alpyürük, "Rabbim bu mübarek günde biraya gelmeyi bize nasip etti. Rabbim ümmeti Muhammed`e O`nun gösterdiği öğretiler doğrultusunda bir araya gelip sahabelerin birleştiği gibi birleşmeyi de nasip etsin. Hz Muhammed her yönü ile bir nurdu. O`nun, engelli sahabelere davranışı bizler için bir örnektir. Engelli bir sahabe olan Ümmü b. Mektum`u, engeli ile baş başa bırakmadı, ona yetki verdi ve onu da sosyal hayatın içerisine taşıdı." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizi anmayı engellemeye çalışıyorlar"

‘Kutlu Doğum Haftası bir FETÖ projesidir" söylemlerine sert tepki gösteren Ramazan Gözütok, "Kutlu Doğum etkinliği maşallah çok güzel geçti. Allah Resulünü bu program vesilesi ile andık. Katılım da çok güzeldi. Kutlu Doğum etkinliğine ailece gelip peygamberimize olan biatimizi yeniledik. Allah buraya gelenleri, bu organizasyonu yapanlardan razı olsun. Bu iftiralar planlı bir şey. Bunu yapanlar da bizim Peygamberimizi anmayı engellemeye çalışıyorlar. ‘Yok bidattir, FETÖ projesidir!` bunlar hepsi bilinçli olarak bir propaganda ve algıdır. Bizim amacımız burada Peygamber Efendimizin mesajını insanlara anlatmak ve yaymaktır." şeklinde konuştu.

"Kutlu Doğum etkinliklerinin FETÖ ile hiçbir alakası yoktur"

Kutlu Doğum etkinliklerinin FETÖ ile hiçbir alakasının olmadığını ve bu iftirayı atanları kınadıklarını belirten Halim Bozkurt, "Bu sevdayı ancak yaşamak ve gelip görmek lazım. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlemiş olduğu bu programlar çok güzel geçiyor. Bu güzelliği ancak buraya gelip yaşamak lazım, dille anlatılamaz. Bu tür programların FETÖ ile hiçbir alakası yoktur." diye konuştu.

"Kutlu Doğum programlarını karalamaya çalışıyorlar"

Belli çevrelerin bilinçli bir şekilde iftira ve yalanlarla Kutlu Doğum programlarını karalamaya çalıştığına dikkat çeken Sümeyye Ardıç, şunları kaydetti:

"Biz bu Kutlu Doğum programlarından çok memnun ve mutluyuz. Her yıl olmasını istiyoruz. Bu seneki Kutlu Doğum etkinliğinin Miraç Kandiline denk gelmesi ise daha bir güzel oldu. Kutlu Doğum programlarını karalamaya çalışıyorlar. Milletin bu tür iftira ve yalanlara inanmamalarını istiyoruz."

"Dünya Müslümanları olarak artık bir araya gelmemiz gerekiyor"

Kutlu Doğum etkinliklerinin İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyen Hacı Sadin Arslan ise şöyle konuştu:

"Bu gençliğin ve bu ümmetin böyle etkinliklere ihtiyacı var. Çünkü bizim kendi Peygamberimizi bize unutturmaya çalıştılar. Allah Resulünün yüzü suyu hürmetine Allah bütün Müslümanları vahdet bayrağı altında birada toplanmayı nasip etsin. Birbirimizle çekişmeyi bırakmamız lazım, bizler dünya Müslümanları olarak artık bir araya gelmemiz gerekiyor."

Etkinliğin çok güzel geçtiğini ve yaşadıkları manevi atmosferin duygularla anlatılamayacağını belirten Muhammet Fırat da "Bizler gerçekten Peygamber Sevdalıları Platformundan memnunuz. Çünkü her yıl bu güzel etkinlikleri artırarak düzenliyorlar. Bu tür etkinliklerin sayısı her geçen gün artıyor ve buna paralel olarak katılımcıların sayısı da artıyor. Miraç kandili ve Kutlu Doğumun bir arada olması ayrıca güzeldi." değerlendirmesinde bulundu.

Çocukları ve torunları ile birlikte etkinliğe katılan teyzeler ise, Kutlu Doğum etkinliğinin çok güzel olduğunu ve bu vesileyle Hz Muhammed'i tanıdıklarını, bu tür etkinlikleri kaçırmamaya çalıştıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ilettiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir