• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Azim-Der`in organize ettiği "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" konulu Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar duygularını paylaştılar.

Geçen yıl bölgedeki olaylar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle yapılamayan Kutlu Doğum etkinliği bu yıl Midyat ilçe otogarı yanında gerçekleştirildi. Programa katılanlar duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaştılar.

Katılımcılardan Hacı Salih Dağ, "Bu yılın katılımı çok fazlaydı, Allah bu Kutlu Doğum etkinliklerini ümmet için hayırlı kılsın. Çok şükür memnunuz bu etkinliklerden, Allah daim etsin inşallah" dedi.

Kutlu Doğum etkinliğinden memnun olduğunu dile getiren M. Emin Kardaş ise "Bu mevlit çok güzeldi. Peygamberimizin Kutlu Doğum'udur. Muhammedi sevdayı yaşıyoruz. Çocuk, genç, yaşlı ve herkes bu duyguyu yaşıyoruz. Diliyoruz ki her sene olsun ve Müslümanlar daha çok katılsın." ifadelerini kullandı.      

Hz Muhammed'in aşkından dolayı toplandıklarını söyleyen Hacı Said Dağ, "Gözümüzün nuru Peygamberimizin Mevlididir. Ana ve babamız O`na ve davasına kurban olsun. Peygamberimizin aşkı için bu meydanda toplandık. Tüm Türkiye O`nun aşkıyla ayağa kalkmış ve davasına sarılmışlar. Allah Peygamberimizin muhabbetini tüm Müslümanların gönlüne koysun. Allah ümmeti hidayete erdirsin. Onları kâfirlerin zulüm ve zorbalıklarının altından çıkarsın. Kâfirlerin fitnesini onlara geri çevirsin. Allah onları kahr-ü perişan etsin. Müslümanların sayısını artırsın. Allah memleketimize huzur ve esenlik versin." şeklinde konuştu.

Şirin Hanım ve Feleknas İşler de "Allah tüm ümmeti Peygamber Efendimizin hürmetine bağışlasın. Allah hepimizi O`nun yoluna sevk etsin. Allah İslam dinini kamil kılsın. Dünyanın huzur içerisinde olmasını istiyoruz. İstiyoruz ki Rabbimizin yolunda olalım. Allah`tan ümmetimizi bu kötü durumdan çıkarmasını istiyoruz." dedi.

Kutlu Doğum etkinliğiyle duygulu anlar yaşadıklarını ifade eden Sait Turgut da "Midyat`ımızda çok güzel bir duygu yaşadık ve inşallah bu şekilde devam eder. Biz de katılım sağlamak istiyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca sosyal medyada ve basın da yer alan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yanlış ithamlar ve spekülasyonlara biz katılmıyoruz tepki gösteriyoruz onlar sadece ortalığı karıştırmak için bir şekilde yapılan öyle girişimlerdir. Biz bu Muhammed'i sevdanın devam etmesini istiyoruz bölgede Kürdistan'da bu tür organizasyonların devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Esranur ve Zehra Kaya adlı kız çocukları ise Hz Muhammed'in veladeti yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katıldıklarını söylediler. (Süleyman Tunç, Cihat Şayık -İLKHA)                                                                                                                                          
                                                                      
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir