• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İtalya`da Kutlu Doğum programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İtalya'nın Como kentinde düzenlenen  Kutlu Doğum programı, Mevlana Kültür Vakfının organizesiyle gerçekleşti.

Sunuculuğunu İbrahim Buzrul'un yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ardından Recep Alpaya ilahiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Hadin Kınaş, sözlerine Allah Resul'üne selam getirerek başladı.

Hz. Muhammed'in önderliğinde tüm Müslümanların birleşmesi gerektiğini vurgulayan Kınaş, "Resulullah aleyhiselamın önderliğinde çok başlılıktan kurtulabiliriz. Bizim vahdetimiz ancak bu şekilde gerçekleşebilir. Kutlu Doğum etkinliklerinde amacımız Resulullah'ın şahsında bütün Müslümanları bir araya getirmektir. Böyle olursa Müslümanlar arasındaki ihtilaflar ve Müslümanlar arasındaki tefrikaya son verebiliriz. Bu tür programlara ehemmiyet vermek lazım. Son günlerde  özellikle Kutlu Doğum programlarını bir FETÖ projesiymiş gibi sunan bazı kirli odaklar, çeşitli platformlarda bunları dile getirmekteler. Şunu bilelim ki Resulullah'ı tanımak ve bilmek şer odakların işine gelmiyor. Bunun için şer odaklara karşı birleşip ve bu programların devamını sağlamamız lazım."  dedi.

Programda, Mevlana Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ise tüm katılımcıların takdirini topladı.

Etkinlik yapılan duayla son bulurken Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenler de açıklandı.

Buna göre, Yunus Can birinci olarak Umre ödülü, Rahime Tetik ikinci gelerek Türkiye gezisi ve üçüncü olan Meryem Deniz ise kitap seti almaya hak kazandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir